Παραλίγο τραγωδία με υπάλληλο της βουλής

10:24 23/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραλίγο τραγωδία εχθές το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής όταν γυναίκα υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας επιχειρούσε να αδειάσει το θόλο από τα νερά. Η υπάλληλος γλίστρησε στην κοιλοδοκό που συγκρατεί τα τζάμια του θόλου, τα γυαλιά έσπασαν έπεσαν κοντά στα υπουργικά έδρανα και η υπάλληλος βρέθηκε στο κενό αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε. Η προσπάθεια της ήταν προφανώς να ξεκινήσει απρόσκοπτα η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας

και οι υπουργοί να μπορέσουν να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Με τη συνδρομή συναδέλφων της και ενός ψύχραιμου αστυνομικού η γυναίκα ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε σκίσει το χέρι της.

Από την Τεχνική Υπηρεσία έγινε γνωστό ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και η υπάλληλος ήταν ανεβασμένη στο θόλο με ζώνη ασφαλείας. Έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει δίκτυ ασφαλείας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με λίγη ώρα καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη που ευχαρίστησε την υπάλληλο η οποία «παρά λίγο να πέσει στα κεφάλια των υπουργών». Ευχαριστίες για τις προσπάθειες των υπαλλήλων της Βουλής να ξεκινήσει με ασφάλεια η συνεδρίαση απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Τέσσερις βουλευτές επισήμαναν την ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή εργατικών ατυχημάτων στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης είπε ότι «αποφεύχθηκε μια παρ’ ολίγον τραγωδία που δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί μια ζημία στον θόλο της Ολομέλειας χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας». Την ανάγκη, με επίβλεψη του προεδρείου, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, επισήμανε και ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι ταυτίζεται πλήρως με τις επισημάνεις για τα θέματα ασφαλείας των υπαλλήλων. Νωρίτερα και ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχε θέσει θέμα ασφάλειας για την αποτροπή εργατικού ατυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα