Παπούλιας: «Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση»

18:36 15/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μήνυμα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης απηύθυνε κατά την προσέλευσή του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Θεοτοκίου Άρτας με την ευκαιρία του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα πίστης και ελπίδας ότι ενωμένοι όλοι μας θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την προσέλευση του κ. Παπούλια στη Μονή, επικράτησε ένταση, όταν συνταξιούχος πυροσβέστης

τον αποδοκίμασε. Η Αστυνομία απομάκρυνε τον άνδρα, ενώ ο κ. Παπούλιας δεν αντέδρασε. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Πρόεδρος προσήλθε στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από τη Δευτέρα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, για ολιγοήμερες διακοπές, τίμησε την Κοίμηση της Θεοτόκου σε χαλαρούς ρυθμούς και εκτός πρωτοκόλλου και επισημοτήτων. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, προσκύνησε στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα και παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Εν συνεχεία μετέβη στην πλατεία της Πύλου, όπου, πίνοντας τον καφέ του, ευχήθηκε σε συμπατριώτες του και επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

«Είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε την βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας», δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, «ο λαός μας έχει κρατηθεί όρθιος ακόμα και σε πιο δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο παρελθόν χάρη στις αξίες και τις παραδόσεις του. Υπέρτατη αξία η εθνική ενότητα και η εθνική συνεννόηση. Αυτή την ώρα, όλοι μαζί, ορθώνοντας εθνικό μέτωπο, μπορούμε να βγάλουμε και πάλι την Ελλάδα μπροστά».

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην της Αλέκας Παπαρήγα επωφελήθηκαν του Δεκαπενταύγουστου για να φύγουν από το κλεινόν άστυ έστω και για λίγες ημέρες. Πέραν του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται με τη σύζυγο και τα παιδιά τους σε χωριό του Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Ικαρία, ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του και ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα. Αντίθετα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ παρέμεινε εντός των τειχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα