Πάγωμα μισθών τραπεζικών υπαλλήλων στο Λονδίνο, καταδεικνύει έρευνα

07:57 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μισθοί πάγωσαν σε εννιά από τις δέκα κύριες ειδικότητες των επενδυτικών τραπεζών στο Σίτι του Λονδίνου, σύμφωνα με μια έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία εύρεσης θέσεων εργασίας στο χρηματοοικονομικό κλάδο Astbury Marsden.

Η έρευνα κατέδειξε ότι δεν υπήρξε καμιά αύξηση στο μέσο βασικό μισθό στο 92% των θέσεων απασχόλησης τη χρονιά από τον περασμένο Μάρτιο ως αυτόν.

Η μέση αποζημίωση μειώθηκε στο 3,5% των θέσεων εργασίας, ενώ στο 4,2% σημειώθηκαν αυξήσεις. Ο Μαρκ Κάμερον, ανώτατο στέλεχος της

Astbury Marsden, εξήγησε πως αν και οι χρηματοοικονομικές εταιρίες δεν εφαρμόζουν τυπικά πάγωμα των μισθών, το πλεόνασμα ποιοτικών υποψήφιων υπαλλήλων αλλά και οι ανησυχίες για την κρίση στην ευρωζώνη συνέβαλαν στην τάση αυτή.

”Το πλεόνασμα τραπεζικών υψηλής ποιότητας καθώς και τεχνικών ειδικών που διεκδίκησαν έναν περιορισμένο αριθμό θέσεων απασχόλησης και η ανεπάρκεια των εσόδων των τραπεζών είχαν αποτέλεσμα να μην αυξηθούν οι μισθοί”, είπε ο Κάμερον. ”Αυτή την περίοδο πέρυσι οι τραπεζικοί επωφελούνταν από τις σημαντικές αυξήσεις των βασικών μισθών αλλά η κρίση στην ευρωζώνη τα άλλαξε όλα”, πρόσθεσε.

Μια άλλη έρευνα έδειξε νωρίτερα το Μάιο ότι οι έκτακτες αμοιβές ή bonus των εργαζόμενων στο χρηματοοικονομικό τομέα του Λονδίνου σχεδόν υποδιπλασιάστηκαν φέτος, στο χαμηλότερο επίπεδο την τελευταία δεκαετία και πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα