David Cameron: Οι ψηφοφόροι να επιλέξουν αν θέλουν την Ελλάδα εντός ή εκτός ευρώ

21:36 20/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν να κάνουν μια επιλογή στις εκλογές του επόμενου μήνα ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καλώντας την ευρωζώνη να ετοιμάσει ισχυρά αποτρεπτικά σχέδια για κάθε περίπτωση.

Ο Κάμερον, που μιλούσε στο Σικάγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, απέρριψε τις εκτιμήσεις πως η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) που τελείωσε χθες στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ

ήταν μια αποτυχία, “επειδή νομίζω πως βοήθησε να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των οικονομικών ηγετών του κόσμου και ιδιαίτερα να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των μελών της ευρωζώνης”.

“Πρέπει τώρα να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Υπάρχει μια επιλογή: μπορείτε είτε να ψηφίσετε να παραμείνετε στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή αν ψηφίσετε με άλλο τρόπο, ουσιαστικά ψηφίζετε να φύγετε”, είπε στους δημοσιογράφους.

“Το κρίσιμο είναι πως οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να ετοιμάσουν αποτρεπτικά σχέδια και για τα δύο αυτά ενδεχόμενα, πραγματικά ξεκάθαρα σχέδια για να κρατήσουμε ασφαλείς και σταθερές τις οικονομίες μας και εγώ θα κάνω τα πάντα στη Βρετανία για να διασφαλίσω πως είμαστε κι εμείς σε αυτήν την κατάσταση”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα