Οζγκιουργκούν: Να μην αγνοεί ο Αναστασιάδης το Κυπριακό

20:08 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

O λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεϊν Οζγκιουργκούν κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να μην αγνοεί το κυπριακό πρόβλημα ενώ χειρίζεται την οικονομική κρίση.

Ανέφερε πως παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις στις ελεύθερες περιοχές με λύπη και πρόσθεσε πως θέλουν να βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όπως έκαναν στο παρελθόν στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας και πως έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία από το λεγόμενο αμερικανικό πανεπιστήμιο

Κερύνειας, ο κ. Οζγκιουργκούν είπε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ «βόρειας και νότιας Κύπρου» για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε πως εάν το Κυπριακό επιλυθεί, θα υπερπηδηθούν πιο εύκολα τα οικονομικά προβλήματα.

«Τείνουμε χείρα για να υπάρξει μια συμφωνία αλλά αυτοί διαφεύγουν», πρόσθεσε. Είπε πως οι τουρκικές αρχές αναφέρουν πως θα στηρίξουν ολόκληρη την Κύπρο μετά από μια συμφωνία.

Υποστήριξε πως οι Ε/κ ανησυχούν για την ανάπτυξη του τομέα της εκπαίδευσης στο ψευδοκράτος και προσπαθούν να την αναχαιτίσουν όπως επίσης και το τουριστικό ρεύμα προς τα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα