Επιστολή Δρουσιώτη στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς για το «συντριπτικό πλήγμα» κατά της Κύπρου

19:44 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος υποχρεώνεται από την τρόικα να πληρώσει ακριβά για τις αποτυχίες της πολιτικής της ευρωζώνης στην Ελλάδα και αλλού, αναφέρει σε επιστολή του που δημοσιεύεται στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου, Πήτερ Δρουσιώτης.

Ο κ. Δρουσιώτης σημειώνει ότι εναλλακτικές λύσεις, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των δύο μεγάλων

κυπριακών τραπεζών και η «κατ’ ουσία ‘εθνικοποίησή’ τους» από την ΕΚΤ, σε συνδυασμό με μια πιο ελεγχόμενη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου, αγνοήθηκαν. Αποτέλεσμα, όπως συμπληρώνει, θα είναι ένα συντριπτικό πλήγμα για την κυπριακή οικονομία.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δηλώνει ότι δεν έχει αμφιβολία πως η επινοητικότητα και η αποφασιστικότητα του κυπριακού λαού θα επιτρέψει τελικά στο νησί να ανακάμψει. Προειδοποιεί όμως ότι η κληρονομιά αυτών των αποφάσεων από τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ ίσως αποδειχθεί ότι είναι η απροθυμία των απλών πολιτών να κάνουν θυσίες για να διατηρήσουν ένα νόμισμα που έχει γίνει «στέμμα από αγκάθια» για τόσους Ευρωπαίους.

«Ως πιστός φιλοευρωπαίος και θιασώτης του ευρώ στο παρελθόν, δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έλεγα αυτό», καταλήγει ο κ. Δρουσιώτης.

Σε εμφάνισή του σε ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του BBC, εξάλλου, ο πρόεδρος της Εθνική Κυπριακής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε τις αποφάσεις για την Κύπρο άδικες, επισημαίνοντας ότι επηρεάζονται επίσης τα μέλη της παροικίας στη Βρετανία που διατηρούν στενούς δεσμούς με το νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα