Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή

08:18 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μήπως είστε οπαδοί της σωστής διατροφής σε υπερβολικό βαθμό; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε, καθώς οι υγιεινές σας συνήθειες μπορεί να σας οδηγήσουν σε προβλήματα.

Οι μέχρι τώρα γνωστές διατροφικές διαταραχές είναι η νευρική ανορεξία και η νευρική βουλιμία. Σχετικά πρόσφατα όμως οι ειδικοί άρχισαν να κάνουν λόγο και για μια νέα διαταραχή που σχετίζεται με τη διατροφή, η οποία ωστόσο δεν εκδηλώνεται πάντα εμφανώς όπως οι άλλες δύο. Η νέα αυτή διαταραχή,

για την οποία δεν υπάρχουν προς το παρόν σαφή διαγνωστικά κριτήρια, φέρει την άτυπη ονομασία νευρική ορθορεξία (όρεξη για το ορθό, το σωστό) και σχετίζεται με την εμμονή με τη σωστή διατροφή. Αν και δεν είναι επίσημα μια ιατρικά αναγνωρισμένη πάθηση, είναι πολλοί οι ειδικοί που τη θεωρούν ένα ραγδαία αυξανόμενο φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται επιστημονική αντιμετώπιση.

Πως ξεκινάει
Η νευρική ορθορεξία συνήθως έχει αφετηρία την επιθυμία κάποιου να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Έτσι αλλάζει τις διατροφικές του σύνηθες προτιμώντας π.χ. φρούτα και λαχανικά, ενώ αποφεύγει κατεργασμένα προϊόντα, λιπαρά κ.λπ. Συγχρόνως τον ενδιαφέρει πολύ η προέλευση των τροφίμων (π.χ. βιολογικά λαχανικά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής κ.λπ.), σε σημείο μάλιστα να ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα