….Όταν η Ε.Τ.Υ.Κ περίπαιξε τους εργαζόμενούς της και όσους την εμπιστεύτηκαν!!

20:07 11/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι ανήθικο να απολύεις τον Κύπριο καταρτισμένο και ευσυνείδητο υπάλληλο σου Γιαννάκη Λυθραγκωμίτη -πρώην διευθυντή του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος Τ.Ε.Τ.Υ.Κ- και να επιλέγεις στην θέση του κάποιον εξ Ελλάδος ονόματι Κώστα Κουκκίδη μη έχοντας ο ίδιος διοικητικές ικανότητες και ουδεμία σχέση με τα διευθυντικά καθήκοντα.

Όταν το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Τ.Υ.Κ προβαίνει σε μία τέτοια κίνηση διότι ο δεύτερος αποτελεί στενός φίλος της ιδιαιτέρας του προέδρου Λ.Χατζηκωστή, αυτό έχει άμεσα τις συνέπειες της αναξιοπιστίας του συμβουλίου, το ότι η Κύπρος

«τρώει τα παιδιά της» επιλέγοντας εξαγόμενα προϊόντα και ότι ο μέσος Κύπριος και δη τραπεζικός δεν μπορεί να ελπίζει σε αξιοκρατία και δικαιοσύνη για το λόγο ότι η συντεχνία που μάχεται για τους εργαζόμενους της πράττει απερίσκεπτα και προσλαμβάνει άτομα με «βύσμα».

Το να προσλαμβάνεις κάποιον χωρίς τα απαραίτητα πανεπιστημιακά διπλώματα στον εν λόγο τομέα και χωρίς εμπειρία επειδή γνωρίζει την γραμματέα σου και να απολύεις τον μορφωμένο Κύπριο υπάλληλό σου που δούλευε 9 συναπτά έτη και δεν γνώριζε την γραμματέα σου αποτελεί πράξη ανήθικη. Οι αρμόδιοι του συμβουλίου θα πρέπει στις δύσκολες εποχές που ζούμε να πράττουν με περισσότερη αξιοκρατία και όχι να αδικούν έναν υπάλληλό τους ο οποίος ήταν υπόδειγμα στο συγκρότημα Τ.Ε.Τ.Υ.Κ .

Η Ε.Τ.Υ.Κ όπως γνωρίζουμε όλοι είναι μία συντεχνία που μάχεται για τη μη καταπάτηση των δικαιωμάτων των τραπεζικών με σεβασμό στον εργαζόμενο. Στις 8/8/2013 προέβη σε μία ανήθικη και απροειδοποίητη πράξη . Χωρίς αιτιολόγηση στα μέσα της σεζόν μείωσε μέρος του μισθού των χαμηλόμισθων εργαζομένων και από το μέσο όρο των μισθοδοσιών που κυμαίνονται στα 900e μειώθηκαν στα 800e. Το να μη σε προειδοποιεί κανείς ότι υπάρχει μείωση στα δεδουλευμένα σου και απλά να το συνειδητοποιείς μόνος σου βλέποντας να λείπει από τον μισθό σου ένα μέρος αποτελεί ασέβεια και φασισμό στον εργαζόμενο .

Αν η Ε.Τ.Υ.Κ πραγματικά σεβόταν τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτήν θα προέβαινε σε ανακοίνωση και δεν θα αποθάρρυνε το προσωπικό της με μία τέτοια ανέντιμη ενέργεια της μη καταβολής της προσαύξησης του 75% όλων των Κυριακών.

Η Ε.Τ.Υ.Κ θα πρέπει να στηρίζει περισσότερο τους συμπατριώτες της τώρα που την έχουν ανάγκη διότι ο τόπος αυτός αποτελείται από μορφωμένους και ικανούς ανθρώπους και όχι να προτιμάει να βάλει σε θέσεις κλειδιά άτομα που στερούν διοικητικών ικανοτήτων εξ Ελλάδος.

Κύριοι του συμβουλίου της Ε.Τ.Υ.Κ φρόνιμο θα ήταν να μην αδικείτε τους εργαζόμενούς σας διότι αυτός ο τόπος χρειάζεται αληθινούς συνδικαλιστές στο τιμόνι…

Keywords
Τυχαία Θέματα