Ορκίζεται αύριο η νέα Βουλή στην Ελλάδα

22:52 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ορκίζονται, αύριο Πέμπτη το πρωί οι βουλευτές που απαρτίζουν την νέα Βουλή της Ελλάδας με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί την Παρασκευή, 29 Ιουνίου,

και για τη θέση η Νέα Δημοκρατία προτείνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Δεν έχει ακόμη διευθετηθεί το ζήτημα του έβδομου Αντιπροέδρου της Βουλής, θέση την οποία κανονικά καταλαμβάνει πρόσωπο προτεινόμενο από το τέταρτο κόμμα, δηλαδή από τη Χρυσή Αυγή.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν τον αναγκαίο αριθμό που απαιτείται από το άρθρο 67 του Συντάγματος, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, για να στηριχθεί η υποψηφιότητα βουλευτή τους για την θέση του έβδομου Αντιπροέδρου. Εκτός αν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

Λόγω και των προβλημάτων υγείας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής -στη βάση των προγραμματικών της δηλώσεων- εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού -που έγινε στις 20 Ιουνίου. Ως πιθανότερη ημερομηνία, μέχρι στιγμής, για να αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων διαρρέεται η 4η Ιουλίου προκειμένου η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 6η Ιουλίου τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα