Τη Δευτέρα στην Κύπρο η πρώτη ομάδα της Tρόικας

20:27 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη Δευτέρα αναμένεται στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της «τρόικας», αποτελούμενη από τεχνοκράτες του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν, για τις προκαταρκτικές συζητήσεις με την Κυπριακή κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα, γύρω από τις ανάγκες της Κύπρου

και τους τομείς που έχουν ανάγκη στήριξης, ώστε στη συνέχεια να καθοριστεί και το πρόγραμμα, ανέφερε πηγή στο ΔΝΤ. Επικεφαλής της ομάδας εκ μέρους του ΔΝΤ θα είναι η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η αποστολή της τρόικας θα αξιολογήσει την κατάσταση επιτόπου, σε προετοιμασία των συζητήσεων πάνω σε ένα οικονομικό πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει την Κύπρο να ανταποκριθεί στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

Το πρόγραμμα το οποίο θα καταρτιστεί είναι πρόγραμμα της κυπριακής κυβέρνησης και το ταμείο απλά βοηθά στη σύνταξή του με τεχνογνωσία και διαβουλεύσεις που έχουν στελέχη του, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ταμείου να είναι η υλοποιησιμότητά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα