Ορκίστηκαν στο ΚΕΝ Πάφου οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες

13:54 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2013 Β ΕΣΣΟ φόρεσαν το χακί, και έδωσαν σήμερα το νενομισμένο όρκο πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα, στο μεγαλύτερο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κύπρου, το ΚΕΝ Πάφου στην Αναρίτα.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Υποστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη, των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών

Αρχών της πόλης.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης στην ημερήσια διαταγή του, την οποία ανέγνωσε ο Διοικητής του ΚΕΝ Πάφου Ανδρέας Χαραλάμπους ανέφερε «Τον όρκο σήμερα, τον δώσατε, όλοι μαζί, και αυτό έγινε για τυπικούς λόγους. Το βράδυ, αύριο, μετά από ένα μήνα, ξαναορκιστείτε στον εαυτό σας, χωρίς να σας ακούει κανείς. Σηκώστε το αόρατο χέρι της ψυχούλας σας, και αν μπορείτε διαβεβαιώστε στον εαυτό σας ότι θα είστε στρατιώτες της πατρίδας. Μη ζητήστε χειροκρότημα από κανέναν. Ακούστε τότε – αν τα καταφέρετε – το χειροκρότημα του Γιώργου, του Γιάγκου, του Ανδρέα από το Πενταδάκτυλο. Χρόνια περιμένουμε να δικαιώσουμε την ελπίδα και τα όνειρά τους, όταν ξεψυχούσαν για την πατρίδα».

Στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός της Ε.Φ. είπε επίσης πως η στράτευση ως συσσώρευση εμπειριών και γνώσεων για 2 χρόνια από τη ζωή των εθνοφρουρών από μόνο του, δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο σκοπός, συνέχισε, όλων όσοι στρατεύονται απεικονίζεται κρυστάλλινα και με διαύγεια στις Θερμοπύλες του Καβάφη.

Τιμή σε εκείνους «όπου στη ζωή τους όρισαν να φυλάν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες. Στίχους που δικαιούνται να βροντοφωνάζουν μόνο οι εκλεκτοί», είπε. Αυτοί δηλαδή, πρόσθεσε, «που συνειδητά επέλεξαν να κάνουν το ελάχιστο υπηρετώντας την πατρίδα, να σταθούν απέναντι όταν απαιτηθεί, υπερασπίζοντας ασυμβίβαστα τις αρχές τους, και απαντώντας στις Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της φυγοστρατίας, της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και μένοντας ακλόνητοι στο υπέρτατο χρέος ».

Αναφερόμενος στους νεοσύλλεκτους οπλίτες που ορκίστηκαν σήμερα, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην ημερήσια διαταγή του είπε, πως σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα με στρατό κατοχής σε επιθετική διάταξη και σε ένα περιβάλλον σοβαρής οικονομικής κρίσης, γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής αστάθειας, «η γρήγορη θητεία σας φαντάζει αρχικά υπερβολική», πλην όμως «επιβάλλεται από την κρατούσα κατάσταση και σε ιδιαίτερες συνθήκες».

Κάλεσε τέλος τους νεοσύλλεκτους να διατηρήσουν και να συντηρήσουν όλες τις σχέσεις τους οικογενειακές και φιλικές, οι οποίες – όπως είπε- συμβάλουν στην ποιότητα της ζωής τους και στην ψυχική τους διάθεση.

Σε μια εποχή μηδενισμού, αμφισβήτησης, και ηθικής κατάπτωσης αξιών και αρχών, κατέληξε στην ημερήσια διαταγή του ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, η Ε.Φ. μέσα από την εκπαίδευση και το στρατιωτικό τρόπο ζωής, θα επιδιώξει να αναδείξει «αρετές της ώριμης προσωπικότητας των οπλιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα