Πολιτική διαμάχη στη Βρετανία για μέτρα κατά παράνομων μεταναστών

13:43 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καταγγελίες για αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους ανυποψίαστων πολιτών από Βρετανούς αστυνομικούς στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού παράνομων μεταναστών, δημοσιεύει η εφημερίδα Independent.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι αστυνομικοί σταματούν τις τελευταίες τρεις μέρες μη-λευκούς πολίτες σε διάφορους σταθμούς υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου και σε άλλες βρετανικές πόλεις για εξακρίβωση στοιχείων. Η εφημερίδα δηλώνει ότι έχει επιβεβαιώσει 90 προσαγωγές στο πλαίσιο της επιχείρησης. Όπως μεταφέρει το δημοσίευμα,

ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες έχουν κάνει λόγο για πρακτική που παραπέμπει στη ναζιστική Γερμανία.

Η κυβέρνηση διέψευσε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι υπάγονται στη νέα αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατά των παράνομων μεταναστών. Ωστόσο, η Independent σχολιάζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπόρεσε να υποδείξει ανάλογες παλαιότερες περιπτώσεις επιτόπιων ελέγχων πολιτών.

Η κυβερνητική εκστρατεία περιλαμβάνει την κυκλοφορία οχημάτων με μεγάλες διαφημιστικές επιφάνειες που καλούν τους παράνομους μετανάστες να επικοινωνήσουν με τις Αρχές για την απέλασή τους, με το σύνθημα «Πηγαίνετε σπίτι ή αντιμετωπίζετε σύλληψη». Το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες της συγκυβέρνησης.

Επιστολή διαμαρτυρίας για την τακτική εξακρίβωσης στοιχείων απηύθυνε προς την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι ο βουλευτής των Εργατικών της αντιπολίτευσης Μπάρι Γκάρντινερ, κάνοντας λόγο για παραβίαση θεμελιωδών ελευθεριών και προειδοποιώντας για την ολίσθηση προς ένα αστυνομικό κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα