Ομήρου: Το ΚΣ ΕΔΕΚ δεν θα υποστηρίξει υποψηφιότητα που κινείται πέραν του ενδιάμεσου χώρου

13:42 22/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για το ΚΣ ΕΔΕΚ δεν τίθεται θέμα υποστήριξης υποψηφιοτήτων που κινούνται πέραν του ενδιάμεσου χώρου, όπως δήλωσε σήμερα στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

Ανέφερε παράλληλα ότι το ερχόμενο Σάββατο θα αποφασισθεί από το Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή το όνομα του υποψηφίου με τον οποίο η ΕΔΕΚ θα πορευθεί στις προεδρικές εκλογές,

“με μίαν ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που θα εκφράζει ακριβώς το όραμα του ενδιάμεσου χώρου”.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις, στο περιθώριο του 7ου Παγκυπρίου Συνεδρίου της Νεολαίας ΕΔΕΚ, για το ενδεχόμενο επαφών του με τον υποψήφιο που επέλεξε το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές του 2013, τον Σταύρο Μαλά, ο κ. Ομήρου είπε ότι “το κάθε κόμμα έχει κυριαρχικό δικαίωμα να λαμβάνει τις αποφάσεις του, για οποιοδήποτε πολιτικό ή πολιτειακό ζήτημα, περιλαμβανομένων και των προεδρικών εκλογών”.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι ο κ. Μαλάς θα καλέσει το κόμμα του για να διαμορφώσουν μαζί ένα προεκλογικό πρόγραμμα, ο κ. Ομήρου απάντησε: “Εμείς στην ΕΔΕΚ είμαστε απολύτως δεσμευμένοι από την προγραμματική διακήρυξη, την οποία συν-διαμορφώσαμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου και αυτό είναι σαφές”.

“Αυτή είναι η δέσμευσή μας και με αυτή θα πορευθούμε στις προεδρικές εκλογές και δεν πρόκειται να συν-διαμορφώσουμε άλλη πρόταση”, δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Ως προς τα δημοσιεύματα που φέρουν το ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρό του, Μάριο Καρογιάν, να έχει αποφασίσει ήδη την στήριξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Ομήρου είπε ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε σχόλια. “Το κάθε κόμμα”, πρόσθεσε, “έχει το δικαίωμα να πάρει τις δικές του αποφάσεις”.

“Οταν ληφθούν”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, “βεβαίως έχουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να εκφράσουμε και τη δική μας την άποψη και να τοποθετηθούμε κατά πόσον θεωρούμε ότι είναι ορθή μια απόφαση ή όχι”.

“Οπως είναι πολύ καλά γνωστό”, πρόσθεσε, “η ΕΔΕΚ έχει μια συγκεκριμένη και συνεπή θέση και από αυτή τη θέση δεν πρόκειται να αποστούμε”.

“Εμείς”, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, “καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να υπάρξει μία κοινή προγραμματική βάση στον ενδιάμεσο χώρο και μια υποψηφιότητα, η οποία να εκφράσει αυτό το όραμα του ενδιάμεσου χώρου, μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας”.

“Συνεπώς”, είπε ο κ. Ομήρου, “για εμάς δεν τίθεται θέμα υποστήριξης υποψηφιοτήτων που κινούνται πέραν του ενδιάμεσου χώρου”.

“Εχουμε προγραμματίσει”, συνέχισε, “την Κεντρική μας Επιτροπή για το ερχόμενο Σάββατο, με στόχο να πάρουμε την οριστική μας απόφαση για τις προεδρικές εκλογές και αυτό, για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω, είναι ότι θα παραμείνουμε απολύτως συνεπείς στην απόφαση που έχουμε πάρει στο 12ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΕΚ, στις 5 και 6 Μαΐου. Αυτή είναι η εντολή της λαϊκής βάσης του Κινήματος, της ΕΔΕΚ, να πορευτούμε σε αυτές τις εκλογές με μίαν ολοκληρ

Keywords
Τυχαία Θέματα