Ομήρου: Προώθηση της εισήγησης Α. Νεοφύτου για ίδρυση Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου

12:02 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που διαβίβασε με επιστολές στις 11 Ιουλίου, προς τον κ. Ομήρου και την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου ζητώντας να θέσουν την εισήγηση του για ίδρυση στην Κύπρο Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις Χώρες της Βορείου Αφρικής

και Μέσης Ανατολής, στα πλαίσια των συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του κ. Νεοφύτου.

Όπως αναφέρεται, οι επιστολές απεστάλησαν σε συνέχεια της παρέμβασης του στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 8 και 9 Ιουλίου, κατά την οποία, εισηγήθηκε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης της η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να βοηθήσει στην επικοινωνία με τις χώρες της Αραβικής Ανοιξης.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε με επιστολή ημερομηνίας 14 Ιουλίου θετικά υπέρ της εισήγησης και στο πλαίσιο αυτό θα αποστείλει επιστολές προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο κ. Νεοφύτου μέσα από την επιστολή του επιπρόσθετα καλεί την Υπουργό Εξωτερικών να προχωρήσει με επίσημο διάβημα προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για προώθηση και υλοποίηση της εισήγησης αυτής.

Τέλος ο κ. Νεοφύτου ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Βουλής για την άμεση ανταπόκριση του και για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα