Λιάνα Χαλκιά:”Για κάποιους είμαι μια «Καλαμαρού» που πρέπει να πάω «έσσω» μου!”

11:47 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η γνωστή ηθοποιός Λιάνα Χαλκιά  μίλησε στην Άννα Χατζηεφραίμ  και στην εφημερίδα Αλήθεια,έξω από τα δόντια  για τον ΘΟΚ, για την βράβευση της στο εξωτερικό, το όχι που είπε στον Φράνκο Τζεφιρέλι ,για τον γιο της Ορέστη Σοφοκλέους και όσους την αντιμετωπίζουν ως μια “καλαμαρού”!

Ποια είναι η άποψή σας για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου; Αρκετοί ηθοποιοί έχουν μια δυσαρέσκεια απέναντι στον Θ.Ο.Κ…
27 αιτήσεις στον τοίχο μου αρνητικές. Ένας ηθοποιός που έχει

τελειώσει με άριστα το Εθνικό θέατρο, έχω δουλέψει στην Επίδαυρο και προοριζόμουνα αν δεν ερχόμουν στην Κύπρο να παντρευτώ την Αρχαία τραγωδία… και είμαι εκτός. Ένας οργανισμός ο οποίος δουλεύει από μάς, από τη φορολογία μας θα πρέπει πρώτα να σέβεται τον εαυτό του και να σέβεται και τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορεί εκεί μέσα ο καθένας να θεωρεί τον εαυτό του σπίτι του, να είναι εκεί μέσα χίλια πεντακόσια χρόνια, να καταπατούν νόμους όπου ισχύει για κάποιους άλλους και δεν ισχύουν για κάποιους άλλους. Σε όλα τα πράγματα πρέπει να μπει ένα μέτρο. Από πού και ως πού στην τέχνη πρέπει να αποφασίζει ένα κόμμα ή πολλά μαζί, άνθρωποι που δεν ασχολούνται με την τέχνη.

 Στην πορεία σας υπήρξε μια αποχή κάποιων χρόνων… Γιατί;

Απείχα διότι ενώ πρότεινα πράγματα για να δουλέψουμε με πολύ σεβασμό προς το κοινό θεωρήθηκαν ακατάλληλα και απέχω γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι. Θεωρούν κατάλληλα κάποια άλλα άτομα, παρ’ ότι τα ‘λεγα και φάνηκα κακιά στο χώρο μου όταν μιλάω, είχα απόλυτο δίκαιο διότι ο κόσμος όχι μόνο δεν κάθισε να τα δει, όχι μόνο τα απέρριψε αλλά εξακολουθούνε να είναι πάλι τα ίδια πράγματα.

Θα ήθελα να μου μιλήσετε για τη βράβευσή σας στο εξωτερικό; Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό…

Γιατί να ακουστεί; Δεν συμφέρει κανέναν… Με βραβεύσανε στο εξωτερικό γιατί ασχολήθηκα με ευαισθησία με ένα θέμα που δεν ασχολήθηκε τότε κανένας. Εγώ μέχρι στιγμής έχω πάει σε πολλές εκταφές ανθρώπων από το 74′, βραβεύτηκα γιατί ασχολήθηκα όχι ιστορικά ή πολιτικά αλλά καθαρά ανθρώπινα και συναισθηματικά με το δράμα κάποιων ανθρώπων που ακόμα είναι γύρω μας και ζούνε αυτό το δράμα και αυτός ο λόγος να ξέρεις είναι που έχω μείνει άνεργη, γιατί ειπώθηκε από διάφορους από πού κι ως πού εγώ μια Καλαμαρού να ασχοληθώ με το ’74 , να πάω «έσσω» μου και διάφορα τέτοια… εδώ είναι το σπίτι μου από το 1981 έστω κι αν κάποιοι με θεωρούν Καλαμαρού και ξένη…

Στην Ελλάδα πιστεύετε πως θα είχατε άλλη πορεία;

Κοίταξε εάν ήμουν στην Ελλάδα η πορεία της καριέρας μου θα ήταν εντελώς διαφορετική, διότι πρώτα απ’ όλα ξεκίνησα από το Εθνικό θέατρο με υποτροφία και ήμουνα το παιδί που θα γινόταν η αρχαία τραγωδός, αυτό από μόνο του λέει πολλά, μετά μου συνέβηκε και κάτι που αρνήθηκα να το κάνω, ενώ θα μπορούσα να κάνω και διεθνή καριέρα. Με ζήτησε ένας πολύ μεγάλος σκηνοθέτης εκείνη την εποχή ο Φράνκο Τζεφιρέλι. Λόγω του έρωτα και λόγω του ότι όταν είμαστε παιδιά θεωρούμε ότι όταν έχουμε μια ευκαιρία θα μας συμβεί και δεύτερη και δεν ξανασυμβαίνει, έτσι αποφάσισα να έρθω

Keywords
Αναζητήσεις
kalamarou, λιανα χαλκια συζυγος
Τυχαία Θέματα