Ομάδα της Ελληνικής Προεδρίας για θέματα ναρκωτικών επισκέφθηκε το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο

17:51 30/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και παροχή τεχνογνωσίας από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου σε θέματα που σχετίζονται με την Προεδρία της Οριζόντιας Ομάδας της ΕΕ για τα Ναρκωτικά, η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Προεδρίας της Οριζόντιας Ομάδας για τα Ναρκωτικά πραγματοποίησε συνάντηση στο ΑΣΚ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από 15 μέρες και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΣΚ σε αυτήν συμμετείχαν η Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας

για τα Ναρκωτικά και Προεδρεύουσα της Οριζόντιας Ομάδας, Δρ Τέτα Διαμαντοπούλου-Παπουτσοπούλου και ο Αντιπροεδρεύων, Δρ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος.

Από πλευράς ΑΣΚ λέχθηκε ότι η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ όχι μόνο μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο δύσκολο και πρωτόγνωρο ρόλο αφού βρέθηκε για πρώτη φορά στο τιμόνι στης ΕΕ, αλλά κατάφερε με επιτυχία να προωθήσει όλες τις προτεραιότητες που είχε θέσει στο τομέα των ναρκωτικών, με κυριότερη την υιοθέτηση της νέας Στρατηγικής της ΕΕ για τα Ναρκωτικά για την περίοδο 2013-2020.
Πέραν της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής, ένα μεγάλο θέμα που ανέλαβε να διαχειριστεί η Κυπριακή Προεδρία ήταν και η χρηματοδότηση των δράσεων στον τομέα των ναρκωτικών στα πλαίσια του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (2014- 2020). Η Κύπρος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατάφερε επίσης να λειτουργήσει ως γέφυρα με τις χώρες της Μεσογείου, ανοίγοντας το διάλογο για τα ναρκωτικά και τη συνεργασία με το Μαρόκο και το Λίβανο, πετυχαίνοντας τη διεύρυνση της συνεργασίας με τις χώρες που εντάσσονται στην Πολιτική για ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γειτονίας.

Η Ελληνική Προεδρία που αρχίζει την πρώτη Ιανουαρίου έθεσε ως προτεραιότητα μεταξύ άλλων την προώθηση των κανονισμού για τις νέες συνθετικές ουσίες, προώθηση της αντιμετώπισης του προβλήματος της κατάχρησης των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, την προώθηση ενός θεσμοθετημένου πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ, σε θέματα εκπαίδευσης σε σχέση με την εξάρτηση, την προετοιμασία για τη συνάντηση υψηλού επιπέδου της Επιτροπής Ναρκωτικών Ουσιών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τις επιπτώσεις της κρίσης στις πολιτικές για τα ναρκωτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα