Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Συνεχίζουμε την απεργία, να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προτείνουν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ της Αττικής προς την Ομοσπονδία τους, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο διάλογος με το υπουργείο Υγείας, ενώ εξετάζουν και άλλα μέσα προκειμένου να αποτρέψουν τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Στη μαζική συνέλευση του Συλλόγου των Γιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής, αποφασίστηκε να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ

τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, και παράλληλα να υπάρξει διάβημα προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του για τον προσχηματικό διάλογο που γίνεται με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής αναφέρονται τα εξής:

«Η μαζικότατη Γενική Συνέλευση αποφάσισε, τη συνέχιση του αγώνα μας ενάντια στην καταστροφή της Δημόσιας Υγείας. Η Κυβέρνηση πιστή στο μνημονιακό δόγμα για απολύσεις – ανθρωποθυσίες εργαζομένων με τη καταστροφή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία απειλώντας τη συνέχιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Καλούμε, όλη την κοινωνία, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, να εναντιωθούν στα εγκληματικά σχέδια της Κυβέρνησης. Η ώρα μηδέν έχει φτάσει πλέον και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Προτείνουμε στην ομάδα διαλόγου με συντονιστή τον ΠΙΣ και την ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το αδιέξοδο του μέχρι τώρα προσχηματικού διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τις ευθύνες του, για την επερχόμενη γενοκτονία του Ελληνικού λαού».

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Με την ίδια ατζέντα στον διάλογο και νέες απεργίες

Keywords
Τυχαία Θέματα