Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Αντρέας Γρηγορίου

16:52 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η απολογία του κατηγορούμενου Αντρέα Γρηγορίου, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Κατά την εξέταση του από το δικηγόρο του Μιχάλη Πική, ο 1ος κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην υπόθεση της δολοφονίας του Αντη, αποδίδοντας σε αποκυήματα φαντασίας τα όσα του καταλογίζουν στη μαρτυρία τους οι Φάνος Χατζηγεωργίου και Γιώργος Ζαβράντωνας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη μαρτυρία του

Φάνου Χατζηγεωργίου, αν κατά τη συνάντηση που είχαν στο κέντρο Ταμασιάνα «για να συμφωνήσουν για το έγκλημα φίλησε την Ελενα Σκορδέλη στα χείλη», ο Αντρέας Γρηγορίου απάντησε ότι πρόκειται για άλλο ένα ψέμα, στην προσπάθεια του Φάνου να πετύχει την καταδίκη του και να διαλύσει την οικογένεια του.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο 1ος κατηγορούμενος, οι σχέσεις του με την Έλενα Σκορδέλη ήταν τυπικές.

Κληθείς από το συνήγορό του να απαντήσει γιατί ο Χατζηγεωργίου ήθελε να του κάνει κακό, ο Γρηγορίου απάντησε ότι πριν από δεκαπέντε μέρες, κάποιος ένστολος του μετέφερε μήνυμα στις φυλακές από το Φάνο που έλεγε τα εξής: «Πες του Ανδρέα επίστεψε ότι επήα να φάω μακαρόνια και εκείνος ξέρει».
Εξήγησε στο δικαστήριο ότι αυτή η κουβέντα είχε γίνει όταν «έπαιξε» η βόμβα στο αυτοκίνητο του ανήμερα των Χριστουγέννων του 2009. Συνέχισε λέγοντας πως εκείνη την ημέρα ήταν μαζί με τον Φάνο και του είπε να πάνε να περιποιηθούν τους σκύλους.

«Αυτός (ο Φάνος)», πρόσθεσε ο Γρηγορίου, «φαινόταν λίγο βιαστικός και είπε ότι ήθελε να πάει στη μάνα του που του έκανε μακαρόνια. Εγώ τον ρώτησα: Έκανε μακαρόνια Χριστουγεννιάτικα; Ακολούθως μαζί με τον αδερφό του Χάρη πήγαν στους σκύλους και στη διαδρομή έπαιξε η βόμβα».

Επίσης, είπε πως ο ένστολος που μετέφερε το μήνυμα, για ευνόητους λόγους δεν θέλει να καταθέσει, ωστόσο, πρόσθεσε πως υπάρχει κάποιος άλλος, ο οποίος ήταν παρών και θα έρθει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Κούλλη Κοσιάρη, ο οποίος στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ισχυρίστηκε ότι το βαρελάκι της εξάτμισης, που έχει κατατεθεί ως τεκμήριο, είναι της μοτοσικλέτας του 1ου κατηγορουμένου, είπε ότι «το βαρελάκι αυτό δεν είναι δικό του και δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε ως τεκμήριο».

Επίσης, ο Γρηγορίου ισχυρίστηκε πως είναι «αβάσιμη» η μαρτυρία εμπειρογνώμονα της τροχαίας ότι η μοτοσικλέτα που βρίσκεται ως τεκμήριο στην αίθουσα του δικαστηρίου και η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής των δραστών, μπορεί να διανύσει απόσταση από το σπίτι του θύματος μέχρι την Περιστερώνα μέσα σε 12-15 λεπτά.

Κατά την απολογία του, ο Αντρέας Γρηγορίου εξήγησε λεπτομερώς στο δικαστήριο την περιπέτεια της βομβιστικής επίθεσης, που δέχθηκε τα Χριστούγεννα του 2009.

Ισχυρίστηκε ότι για αρκετά μεγάλο διάστημα λόγω των χειρουργικών επεμβάσεων και της κακής ψυχολογικής του κατάστασης δεν ήταν σε θέσ

Keywords
Τυχαία Θέματα