“Ολιγωρία και αδιαφορία” της Κυβέρνησης για το θέμα Αρικλί

15:04 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γεννά ερωτηματικά για ολιγωρία και αδιαφορία η σύλληψη και απελευθέρωση του Ερχάν Αρικλί, ο οποίος καταζητείται για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια το 1996, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «πολλά ερωτηματικά γεννά ο τρόπος χειρισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά και της Αστυνομίας του όλου ζητήματος της σύλληψης και απελευθέρωσης του Ερχάν Αρικλί

από τις Αρχές του Κιργιστάν».

Η κ. Χρυσοστόμου διερωτήθηκε «γιατί, ενώ η Αστυνομία γνώριζε για τον εντοπισμό τον Αρικλί από την Ιντερπόλ του Κιργιστάν από της αρχές Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, δεν ενημερώθηκε άμεσα αλλά μόλις στο τέλος Σεπτεμβρίου και μετά τη σύλληψή του;».

«Γιατί αυτή η αργοπορία, γιατί η ολιγωρία και γιατί η αδιαφορία εκ μέρους της Αστυνομίας;», διερωτήθηκε ακόμα η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων.

Για το Κίνημα Οικολόγων τίθενται και τα ερωτήματα, «γιατί δεν υπογράφηκε η σχετική συμφωνία με το Κιργιστάν και γιατί η κυπριακή Κυβέρνηση δεν επιδίωξε να υπογραφεί η σχετική συμφωνία με χώρες φιλικές προς την Τουρκία ώστε να διασφαλιστεί ότι θα συλληφθούν οι κατηγορούμενοι;».

Η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «αναμένουμε ξεκαθάρισμα και απαντήσεις για τα πιο πάνω ερωτήματα γιατί τέτοιας σημασίας θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και αμεσότητα».

Η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων είπε ότι «ξαναζούμε αυτές τις μέρες την τραγική εμπειρία των γεγονότων της Δερύνειας του 1996 και θυμόμαστε τα εγκλήματα του καθοδηγημένου από τις τουρκικές Αρχές όχλου και των κατοχικών δυνάμεων».

Με λύπη και ανησυχία, συνέχισε η κ. Χρυσοστόμου, «διαπιστώνουμε ότι για τους φόνους του Ισαάκ και του Σολωμού κανένας δεν έχει ακόμη συλληφθεί, κανένας δεν έχει ακόμη τιμωρηθεί».

«Δόθηκε μία ευκαιρία για να δικαστεί και να τιμωρηθεί ο ένας εκ των υπόπτων και χάθηκε λόγω ολιγωρίας των κυπριακών Αρχών», είπε καταλήγοντας η κ. Χρυσοστόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα