Οικονομία συζήτησε ο Σ. Μαλάς με αντιπροσωπεία του Συνεργατικού Κινήματος

17:20 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με επίκεντρο θέματα οικονομίας αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, είχε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς με την ηγεσία του Συνεργατικού Κινήματος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μαλάς είπε ότι «θέλω να επισημάνω πρώτα – πρώτα ότι το συνεργατικό κίνημα έχει προσφέρει για δεκαετίες ένα τεράστιο και μοναδικό κοινωνικοοικονομικό έργα και προσφορά

μέσα στα πλαίσια αυτά πρέπει να αντιμετωπίζεται διότι δεν προσφέρει μόνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, προσφέρει και σε άλλους τομείς, έναν επάξιο έργο».

Εμείς θεωρούμε, είπε συνεχίζοντας ο Σταύρος Μαλάς, «ότι η οικονομική κρίση και η συζήτηση μάλλον με την Τρόικα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την αποστολή, την κοινωνικοοικονομική αποστολή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που λέγεται συνεργατισμός και που έχει να προσφέρει τόσα πολλά».

Ανέφερε ακόμα ότι η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση και οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις πρέπει να λάβουν υπόψη αυτή τη διάσταση, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι και η Τρόικα θα πρέπει να ακούσει τις απόψεις του συνεργατικού κινήματος και θα πρέπει οι οποιεσδήποτε προσαρμογές να είναι τέτοιες που να μην πλήττουν το χαρακτήρα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων διότι για δεκαετίες έχουν εξυπηρετήσει τον Κύπριο πολίτη σε πολύ δύσκολους καιρούς».

Στις δηλώσεις του ο Έφορος Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών Κωνσταντίνος Λύρας ευχαρίστησε τον κ. Μαλά για τη συνάντηση και εξέφρασε την ικανοποίηση της ηγεσίας του συνεργατικού κινήματος.

Είπε ακόμα ότι η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Μαλά για τη σημερινή κατάσταση του συνεργατικού κινήματος και ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διατήρηση και ενίσχυση του συνεργατικού θεσμού στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα