Οικολόγοι:Προεκλογικές σκοπιμότητες το «ταμείο αλληλεγγύης» Κυβέρνησης Χριστόφια

13:30 25/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου κ.Ελένης Χρυσοστόμου

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα αποκαλύπτονται για το ‘’ταμείο αλληλεγγύης’’ της Κυβέρνησης Χριστόφια.

Μαθαίνουμε έτσι ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια είχε συστήσει «Ταμείο Αλληλεγγύης» το οποίο προικοδοτήθηκε από ότι φαίνεται, από εισφορές διάφορων προσώπων και εταιρειών. Ως Κίνημα Οικολόγων ζητούμε την άμεση δημοσιοποίηση των προσώπων και εταιρειών αυτών. Επίσης ζητούμε να μάθουμε γιατί προικοδότησαν το ταμείο; Αυτό και μόνο το στοιχείο μυρίζει διαπλοκή και διαφθορά.

Έχουμε

ήδη ζητήσει την άμεση κατάθεση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή όλων των στοιχείων για τους «καταθέτες» και το ύψος των καταθέσεων σ’ αυτό το ταμείο. Επίσης ζητήσαμε την κατάθεση άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όλων των στοιχείων για όσους επωφελήθηκαν από αυτό το ταμείο, ποιοι δηλαδή έλαβαν τις γνωστές επιταγές από το Προεδρικό και με βάση ποιά κριτήρια.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ενέγραψε το θέμα για τις δραστηριότητες του ταμείου αλληλεγγύης της Κυβέρνησης Χριστόφια στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη (28/5) αλλά κατόπιν παρεμβάσεων αναβλήθηκε η συζήτηση για την επόμενη Τρίτη.

Αναμένουμε ότι την Τρίτη ( 4/6) θα καλεστεί ο πρώην Πρόεδρος κ.Χριστόφιας για να ενημερώσει τη Βουλή τι ακριβώς εξυπηρετούσε το ταμείο αυτό. Είναι καιρός να λάμψει η αλήθεια και να μάθει ο Κυπριακός Λαός τα παιχνίδια τα οποία παίζονται πίσω από την πλάτη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα