Γερμανικός τελικός υπό το βλέμμα της Μέρκελ

Στο Ουέμπλεϊ του Λονδίνο η Μπορούσια Ντόρτμουντ διασταυρώνει τα ξίφη της με την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (21:45, ΕΤ1) με έπαθλο το Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά όπως αποκαλείται το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.
Το ζευγάρι έφτασε απολύτως δίκαια μέχρι το τέρμα της διαδρομής. Η Ντόρτμουντ αφού επιβίωσε στον όμιλο με τα θηρία (Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Αγιαξ) απέκλεισε κατά σειρά τη Σαχτάρ, τη Μάλαγα και τη Ρεάλ. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται και τη συνδρομή της θεάς τύχης στη ρεβάνς με τη Μάλαγα αλλά ποιος είπε ότι η τύχη δεν παίζει ρόλο στο

ποδόσφαιρο.

Η Μπάγερν από την πλευρά της αφού προκρίθηκε ως συνήθως από τους ομίλους βάλθηκε να κάνει επίδειξη δύναμης με ομάδες από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πέταξε κατά σειρά έξω την Αρσεναλ, τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Ειδικά οι παραστάσεις της κόντρα στην αρμάδα του Μέσι θα μείνουν στην ιστορία.

Τακτική

Η λογική λέει ότι η Μπάγερν θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή της αναμέτρησης. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ είναι περισσότερο ευέλικτος από το συνάδελφό του Γιουπ Χάινκες και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να δώσει εντολή στην ομάδα του να περιμένει τον αντίπαλο.

Αλλωστε από τα προηγούμενα παιχνίδια της Μπορούσια στη διοργάνωση αποδείχθηκε περίτρανα ότι στο ανοιχτό γήπεδο οι παίκτες του Κλοπ μπορούν να διαλύσουν τον κάθε αντίπαλο. Για την Ντόρτμουντ βέβαια αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η απουσία του Γκέτσε ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε ότι τον απέκλεισε ο ίδιος ο Κλοπ αφού ο νεαρός παίκτης έχει πάρει ήδη μεταγραφή για την Μπάγερν.
Το συγκρότημα του Μονάχου από την άλλη πλευρα παίζει σε τρίτο τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια και επιθυμεί, επιτέλους, να επικρατήσει. Ο Χάινκες θα παρατάξει την ομάδα του, ως συνήθως με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς και περιμένει ότι οι Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί θα κάνουν άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα.

Εξέδρα με Μέρκελ

Στο φιλόξενο Ουέμπλεϊ θα βρεθούν περίπου 50000 Γερμανοί φίλαθλοι οι οποίοι έχουν κάνει ήδη το Λονδίνο γερμανικό προάστιο για μερικά βράδια. Αν και τους χωρίζουν πάρα πολλά οι οπαδοί της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ δεν είχαν δώσει δικαιώματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Φρόντισε άλλωστε γι αυτό και η αγγλική αστυνομία.

Στα επίσημα θα βρεθεί και η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί μεγάλα αθλητικά δρώμενα που έχουν σχέση με τη χώρα της. Επίσημοι βέβαια αναμένονται από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οσον αφορά τη τηλεοπτική κάλυψη αυτή θα φτάσει….παντού. Δεν υπάρχει αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα με μεγαλύτερη δημοφιλία.

Μία γεύση από το τι θα παρακολουθήσουμε απόψε:

Keywords
Τυχαία Θέματα