Οικολόγοι: “Πολιτικό πραξικόπημα” ο διορισμός Υποδιοικητή στην ΚΤ!

11:58 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

“Πολιτικό πραξικόπημα” και μεγάλη πρόκληση για τους θεσμούς της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το Κίνημα Οικολόγων το διορισμό Υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα, δεκαπέντε μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σε ανακοίνωση οι Οικολόγοι, αφού υπενθυμίζουν ότι στη θέση αυτή κατά το Σύνταγμα διορίζεται Τουρκοκύπριος, αναφέρουν

ότι η ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης που είναι “εντελώς αδικαιολόγητη, άστοχη και επικίνδυνη, αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην πλήρη κομματικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του για ακόμα μια φορά επέλεξαν να επικυρώσουν μια ενέργεια πολιτικά αντιδεοντολογική και επικίνδυνη, παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ενέργεια αυτή αγγίζει τα όρια της εγκληματικής μωρίας και είναι πολιτικά ανήθικη”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Προσθέτουν ότι “η επίκληση του ‘δικαίου της ανάγκης’ δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά και για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων” και αναφέρουν ότι “οι προφάσεις περί προληπτικού μέτρου έναντι δήθεν της προοπτικής διορισμού «υποδιοικητή» από τη νέα κυβέρνηση αποτελούν εκχυδαϊσμό της πολιτικής και είναι καλό να αποφύγει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει και επισήμως ένα τέτοιο γελοίο επιχείρημα”.

“Αυτήν την ώρα απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα και συγκέντρωση στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και όχι ενέργειες που συνιστούν πολιτικό πραξικόπημα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Οικολόγοι: “Πολιτικό πραξικόπημα” ο διορισμός Υποδιοικητή στην ΚΤ! appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα