Λιλλήκας: Πρόκληση ο διορισμός υποδιοικητή στην ΚΤ

11:16 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Πολιτική και δεοντολογική πρόκληση» χαρακτηρίζεται από το εκλογικό επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα, ο διορισμός υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα, λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σε ανακοίνωσή του το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει το διορισμό του κ. Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας,

υποδεικνύοντας ότι «προκύπτουν ζητήματα αξιοπιστίας ως προς τις προθέσεις της πλευράς μας για λύση του Κυπριακού, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα μας, η θέση του Υποδιοικητή ανήκει σε πρόσωπο που προέρχεται από την τουρκοκυπριακή κοινότητα και γι’ αυτό παρέμενε κενή τα τελευταία 50 χρόνια, μετά και την αποχώρηση των Τουρκοκυπρίων από τους θεσμούς του κυπριακού κράτους».

Σημειώνεται ακόμα ότι «με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας (άρθρο 119 §3) ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας έχει την εξουσία να αναθέτει ειδικά καθήκοντα σε υπαλλήλους της Κεντρικής».

The post Λιλλήκας: Πρόκληση ο διορισμός υποδιοικητή στην ΚΤ appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα