Οικολόγοι: Παρασκήνιο που μυρίζει διαπλοκή στο διορισμό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

12:29 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου Ελένη Χρυσοστόμου αναφέρεται στο θέμα των εξουσιών του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ως αρχής εξυγίανσης και κάνοντας λόγο για μονοκρατορία εκφράζει ανησυχία για τις ενέργειες του Πανίκου Δημητριάδη αναφορικά με το διορισμό των μελών του Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου και για «παρασκήνιο που μυρίζει διαπλοκή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Χρυσοστόμου, αφού ανέφερε ότι είναι πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο ο Διοικητής της

Κεντρικής Τράπεζας να “διορίζει” μέλη σε διοικητικό συμβούλιο ιδιωτικής Τράπεζας και να ελέγχει μέσω σημαντικού ποσοστού τις εργασίες της, πρόσθεσε ότι «τα παρασκήνια και η εμπλοκή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην όλη διαδικασία κάθε άλλο παρά αξιοκρατία θυμίζει».

Εκκρεμεί, είπε, στη Βουλή πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Οικολόγοι, η οποία καθιστούσε ως Αρχή Εξυγίανσης τον Υπουργό Οικονομικών και έσπαζε τη μονοκρατορία του Διοικητή (28 Μαρτίου), προσθέτοντας ότι τα κόμματα που σήμερα διαμαρτύρονται για αύτη την κατάσταση, πρέπει να δώσουν λόγο και να εξηγήσουν: γιατί αρνήθηκαν να ψηφίσουν την τροποποίηση του περί εξυγίανσης νόμου που πρότειναν οι Οικολόγοι.

Περαιτέρω, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να αφήνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος έδειξε με τις ενέργειες του ότι κάθε άλλο παρά το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετεί, να προχωρά στο διορισμό μελών της μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου» και ανέφερε ότι το παρασκήνιο μυρίζει διαπλοκή.

Ανέφερε επίσης ότι το Κίνημα αναμένει άμεσο ξεκαθάρισμα της όλης κατάστασης χωρίς άλλες αργοπορίες καθώς η άμεση και σωστή λειτουργία της Τράπεζας θα επιδράσει ως καταλύτης στην παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ενεργειακή πολιτική

Αναφερόμενη στην επίσκεψη των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι δίνει μια άλλη διάσταση στη στρατηγική διαχείρισης των υδρογοναθράκων.

«Το ενιαίο ενεργειακό δόγμα προσδίδει καινούργια και ταυτόχρονα σημαντική θέση στη χώρα μας στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής», συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι τα θέματα ενέργειας, είναι ύψιστης εθνικής σημασίας αφού στο παρόν στάδιο διαφαίνεται να είναι η μόνη σοβαρή διέξοδος που έχει η χώρα από την οικονομική κρίση και γι’ αυτό χρειάζεται σοβαρή στρατηγική διαχείριση και να τεθούν σωστά θεμέλια.

Πρόσθεσε πως οι απειλές της Τουρκίας και οι διπλωματικές της κινήσεις, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη και να αναχαιτιστούν αποτελεσματικά.
«Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στη ΚΡΕΤΥΚ και ΔΕΦΑ», συνέχισε και αναφέροντας πως τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες έχουν «θολώσει το τοπίο» αναφορικά με τη σωστή διαχείριση του θέματος κάλεσε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσουν το θέμα και να ενημερώσουν άμεσα τα κόμματα και την κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα