Οικολόγοι: Οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα κουνούπια

14:12 5/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κάλεσε τις αρμόδιες αρχές που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα των κουνουπιών να ακολουθήσουν συντονισμένες και επιστημονικές μεθόδους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να κατηγορούν το Κίνημα ότι δήθεν απαγορεύει τους αεροψεκασμούς.

Τις κάλεσε επίσης να προχωρήσουν στη  σωστή διαχείριση των σκουπιδιών, των λυμάτων, των όμβριων υδάτων και των πισινών, ιδιωτικών και μη που αποτελούν εστίες εκκόλαψης κουνουπιών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «εδώ και καιρό το Κίνημα

Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δέχεται κατηγορίες για την έξαρση του πληθυσμού των κουνουπιών στην περιοχή Λάρνακας. Προφανώς υπάρχει μια ηθελημένη υπόσκαψη του Κινήματος από κάποιους κύκλους για άλλους σκοπούς» είπε και πρόσθεσε ότι «κάποιοι για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες καταφεύγουν σε λασπολογία».

Αφού σημείωσε ότι «το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο θέμα προειδοποιώντας από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι ο υπερπληθυσμός των κουνουπιών φέτος θα δημιουργούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία» η κυρία Χρυσοστόμου είπε πως «έχουμε καταθέσει έγκαιρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της μάστιγας των κουνουπιών με σειρά προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ψεκασμοί».

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα έχει «εκπονήσει μελέτη σε συνεργασία με την Εντομολογική Εταιρεία της Ελλάδας και έγινε ένα σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση των κουνουπιών το οποίο στάλθηκε στους Δήμους και τις κοινότητες από το Φεβρουάριο. Κάποιοι δεν ακολούθησαν τις συμβουλές μας, και προς αυτούς πρέπει να στραφεί η οργή των πολιτών. Η σωστή αντιμετώπιση των κουνουπιών πρέπει να γίνεται έγκαιρα και στα πρώιμα στάδια και όχι μετά από την εκκόλαψή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα