Οικολόγοι: Να σταματήσει κάθε κινηματογράφηση πολιτών από την Αστυνομία

15:37 29/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί την Αστυνομία να εγκαταλείψει πλήρως την πρακτική της απευθείας ή έμμεσης κινηματογράφησης διαδηλωτών.

Όπως δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου, «η συνήθης αστυνομική πρακτική της βιντεογράφησης πολιτών που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για σκοπούς πρόληψης είναι παράνομη σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δανιηλίδη», προσθέτοντας πως «ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Λουκά ξεκαθάρισε

ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η τοποθέτηση του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Η κ. Χρυσοστόμου δήλωσε πως η Αστυνομία, ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε με σαφήνεια την πρόθεσή της. «Δεν ακούσαμε μία σαφή δήλωση εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας ούτε εκδόθηκε μία σχετική εγκύκλιος που να απαγορεύει την κινηματογράφηση πολιτών που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις από την αστυνομία είτε από αστυνομικό είτε από εντεταλμένο προς τούτο ιδιώτη κινηματογραφιστή».

Οσον αφορά το τελευταίο, η Εκπρόσωπος των Οικολόγων είπε πως οι πληροφορίες του Κινήματος αναφέρουν «ότι η Αστυνομία ήδη κατευθύνεται προς την εναλλακτική πρακτική να χρησιμοποιεί ιδιώτες κινηματογραφιστές για τη λήψη εικόνων από διαμαρτυρίες πολιτών για ‘σκοπούς πρόληψης’».

«Καλούμε την αστυνομία να συμμορφωθεί προς το γράμμα και το πνεύμα των υποδείξεων του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και να εγκαταλείψει πλήρως την πρακτική της απευθείας ή έμμεσης κινηματογράφησης διαδηλωτών», κατέληξε η κ. Χρυσοστόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα