Οικολόγοι: Κρίσιμες ώρες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

15:07 7/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι οι ώρες αυτές είναι από τις πιο κρίσιμες για το καίριο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα ζητήσει να αποσαφηνιστεί, κατά πόσον η Κεντρική Τράπεζα και/ή Κυβέρνηση αποδέχθηκαν, μέσω του Steering Committee, τη μεθοδολογία που εφάρμοσε η PIMCO

για την αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών και του συνεργατισμού.

Επίσης αναμένει να διευκρινιστεί εάν αυτή η μεθοδολογία μπορεί να αλλάξει.

“Τέλος αναμένουμε να μάθουμε εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των οίκων PIMCO και BLACKROCK ότι θα γίνει αποδεκτή η πλέον συμφέρουσα για την Κύπρο εκτίμηση του κόστους (δηλαδή η χαμηλότερη από τις δύο εκτιμήσεις)”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Αναφέρουν επίσης ότι “η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικώς αναμένουμε ότι θα δώσει απαντήσεις και πληροφόρηση για τα πιο πάνω αλλά δεν θα δώσει λύσεις”.

Οι αποφάσεις, συνεχίζουν, πρέπει να παρθούν μέσα από συναίνεση και συνεννόηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

“Έχουμε ζητήσει τη σύγκληση σύσκεψης αρχηγών κομμάτων και υποψηφίων προέδρων για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να μην βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με την πρότασή μας”, καταλήγουν οι Οικολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα