Οικολόγοι: Η ανεργία ανηφορίζει για ακόμα μια φορά

10:53 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ανεργία ανηφορίζει για ακόμα μια φορά

Και ενώ η Κυβέρνηση περιμένει το τραίνο της Τρόικας η ανεργία συνεχίζει την ανηφορική της πορεία. Δυστυχώς οι κυβερνώντες μένουν άπραγοι απέναντι σε αυτό το σοβαρό και πρωτοφανές κοινωνικό φαινόμενο για τα κυπριακά δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα και μπορεί σχετικά εύκολα να δημιουργήσει ευκαιρίες εργοδότησης για χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα νέους. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση και οι άλλοι θεσμοί να παρακολουθούν απαθείς την ανεργία να κτυπά

τους νέους. Περίπου ένας στους τέσσερις νέους δεν εργάζεται και ζει στην ανεργία.

Επανειλημμένα έχουμε εισηγηθεί τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας με προγράμματα που θα παράγουν κοινωνικό έργο υποδομής, προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προγράμματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι μικρομεσαίοι και οι μη προνομιούχοι. Προγράμματα που θα δώσουν θέσεις εργασίας άμεσα σε χιλιάδες άνεργους συμπατριώτες μας.

Ζητήσαμε και απαιτήσαμε όπως κάθε 3 ευρώ έσοδα από το κράτος από τα οικονομικά μέτρα, τουλάχιστον τα 2 πρέπει να επιστρέφονται πίσω στην αγορά, στους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστεί το τέρας της ανεργίας και να παραχθεί ανάπτυξη (γεγονός που θα προσδώσει έσοδα και στα δημόσια οικονομικά).

Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να δώσει ευκαιρίες εργοδότησης σε νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους επιστήμονες, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης και ιδιαίτερα Πράσινης Ανάπτυξης.
Υπενθυμίζουμε ότι κυπριακοί αλλά και ξένοι οργανισμοί (ΑνΑΔ, Greenpeace) με ειδικές μελέτες τους υποδεικνύουν ότι χιλιάδες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στον τομέα της Πράσινης Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα