Οικολόγοι: Ευρωπαϊκό θέμα η καταστροφή του Πενταδακτύλου

12:32 4/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η καταστροφή του Πενταδακτύλου να γίνει ευρωπαϊκό θέμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Το Κίνημα έχει καλέσει την ομάδα Ευρωπαίων Πρασίνων ευρωβουλευτών να μετατρέψει το θέμα της καταστροφής του Πενταδακτύλου από τις ανεξέλεγκτες λατομεύσεις, σε ευρωπαϊκό ζήτημα ύψιστης περιβαλλοντικής προτεραιότητας.

«Ήδη η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ευρωβουλευτή των Πρασίνων κ. Χρυσόγελο, ζητώντας του να θέσει το θέμα

ενώπιον των συναδέλφων του. Οι Κύπριοι Οικολόγοι θέτουν υπόψη του κ. Χρυσόγελου τη διαμαρτυρία των τουρκοκυπριακών εφημερίδων και του Δήμου Κυθρέας», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η κ. Παναγιώτου θέτει το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής από την τεράστια σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο, καθώς και το θέμα της ανεξέλεγκτης ανέγερσης τουριστικών κατοικιών στη βόρεια πλευρά της οροσειράς.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι η αναβάθμιση των σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την τουρκοκυπριακή κοινότητα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση το σεβασμό της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το Κίνημα θεωρεί, τέλος, ότι με την ευκαιρία της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο, η ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής καταστροφής από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στη Κύπρο επιβάλλεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα