ΑΚΕΛ : Επιμονή στον στρατηγικό στόχο για λύση ΔΔΟ

13:23 25/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει το διάλογο που αναπτύχθηκε στην χθεσινή πολύωρη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αλλά θεωρεί ότι “θα πρέπει να επιμείνουμε στον στρατηγικό στόχο για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή καθορίζεται από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου”.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς στην αναζήτηση λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

“Ο δικοινοτικός διάλογος παραμένει η μοναδική προσφερόμενη επιλογή για την επίλυση της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού, ενώ την ίδια ώρα η διεθνής πτυχή του προβλήματος θα πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια μας διεθνούς διάσκεψης, όπως αυτή έχει περιγραφεί στο τρίπτυχο που κατάθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση”, σημείωσε.

Αναφορικά με την συζήτηση περί αλλαγής στρατηγικής, η εκτίμηση μας, συνέχισε, παραμένει ότι δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα καμιά πειστική εναλλακτική επιλογή, η οποία να είναι συγκεκριμένη και να κινείται εντός των ορίων του εφικτού ώστε να οδηγεί σε απελευθέρωση και επανένωση και όχι σε οριστικοποίηση της διχοτόμησης.

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο να αποτελέσει την κοινή βάση για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως από τις ίδιες τις εξελίξεις επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας για τους σοβαρούς κινδύνους από πιθανή εγκατάλειψη των ανακοινωθέντων και γενικότερα του κεκτημένου των συγκλίσεων που επιτεύχθηκαν μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ.

“Η πιθανότητα είτε να φτάσουμε σε κοινό ανακοινωθέν που να υπολείπεται των συγκλίσεων Χριστόφια – Ταλάτ, είτε ακόμη χειρότερα ο κίνδυνος να καταλήξει η όλη προσπάθεια σε ναυάγιο, με την ευθύνη να επιμερίζεται και στην ε/κ πλευρά, είναι σήμερα κάτι περισσότερο από υπαρκτός”, πρόσθεσε.

Δεδομένου ότι ένα πιθανό ναυάγιο δεν αποτελεί επιλογή, αφού έτσι διαιωνίζονται τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, σημείωσε ο κ. Λουκαΐδης, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αναλώνει όλες του τις δυνάμεις για την στήριξη της προσπάθειας έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος που θα ικανοποιεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, όπως είναι η συμπερίληψη των τριών «singles» που αφορούν την κυριαρχία, την διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την συνολική λύση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα