Οι νέοι είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας

18:04 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το κλειδί για το «ευ ζην» αποτελούν οι μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, σημειώνοντας ότι αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο.

Σε μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013 – 2014, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο επηρεάζει το κάθε νοικοκυριό και το σύνολο του λαού μας.

«Σε αυτές τις πρωτοφανείς

οικονομικές συνθήκες η δική μας απάντηση είναι και πρέπει να είναι η ποιότητα της εκπαίδευσής μας, το καταρτισμένο εκπαιδευτικό μας προσωπικό και η θέλησή μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αναδυθούμε μέσα από αυτή τη δοκιμασία περισσότερο αποφασισμένοι και δυνατοί, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους και τις επιδιώξεις μας», είπε.

Πρόσθεσε ότι μια υγιής κοινωνία, της οποίας ο κοινωνικός ιστός θεμελιώνεται σε ενεργούς πολίτες δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να επενδύει σε τομείς όπως η παιδεία και ο πολιτισμός, για να διασφαλίσει την πρόοδο, την ανάπτυξή της και την ευημερία της.
Εσείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποτελείτε τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου, εσείς αποτελείτε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σε αυτό τον τόπο, είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Κάλεσε τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όλες τις ευκαιρίες που τους παρέχονται σε αυτό το στάδιο της ζωής τους και να συνεργαστούν με τους καθηγητές, έτσι ώστε ο χρόνος τους στο σχολείο να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ωφέλιμος, χρήσιμος και παραγωγικός.

Παράλληλα, είπε, «στηριζόμαστε στους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την επιστημονική τους κατάρτιση και την προσήλωσή τους στο λειτούργημα που επιτελούν», υπενθυμίζοντας ότι ο εκπαιδευτικός δεν ήταν ποτέ μόνο παιδαγωγός και αυτό το απέδειξαν έμπρακτα στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε μετά την προσφυγιά του 1974. «Αυτό καλείστε να επαναλάβετε και τώρα, μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα», είπε ο κ. Κενεβέζος και διαβεβαίωσε πως με μεθοδικότητα, με σταθερή προσήλωση στο λειτούργημα που επιτελούν θα έχουμε άριστα αποτελέσματα.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το 2014 συμπληρώνονται 40 χρόνια κατοχής της πατρώας γης και κύρια επιδίωξη είναι οι νέοι να γνωρίσουν καλύτερα την πατρίδα τους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είπε, υιοθετούμε ως πρώτο υπό έμφαση στόχο της χρονιάς το «Γνωρίζω, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ».

Παράλληλα, είπε, η κοινωνία αναμένει από το σχολείο να αναδείξει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο και να αναπτύξει τη δική του δράση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η δύσκολη περίοδος που διανύει ο λαός μας. Για το λόγο αυτό, ο δεύτερος στόχος που έχει υιοθετηθεί είναι η «καλλιέργεια της ενεργούς πολιτότητας με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη» για ανάπτυξη πολιτών που γνοιάζονται για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους και αναλαμβάνουν ενεργό δράση.

Τέλος, ο κ. Κενεβέζος εξέφρασε ευχές για μια δημιουργική, παραγωγική και επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα