Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η οικονομία τους θα ήταν καλύτερη εκτός Ευρωζώνης

14:26 29/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους θα ήταν καλύτερα χωρίς το ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Κυριακή, καθώς ο Υπουργός Οικονομίας επανέλαβε τις αμφιβολίες του κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ενιαίο νόμισμα.

Η δημοσκόπηση που έγινε από την Emnid για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Bild am Sonntag” έδειξε ότι 51% των Γερμανών πιστεύουν ότι η κορυφαία οικονομία της Ευρώπης θα ήταν καλύτερη εκτός Ευρωζώνης. Αντίθετα, 29% πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 71% των Γερμανών θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις για λιτότητα που έδωσε.

Ο Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε στη “Bild am Sonntag” ότι υπάρχουν “σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις”.

“Η εφαρμογή (των μεταρρυθμίσεων) παραπαίει. Δεν υπάρχει ακόμη εφορία που λειτουργεί. Επίσης, σχεδόν τίποτα δεν έχει συμβεί από την άποψη των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας που είχαν εξαγγείλει”, είπε ο κ. Roesler.

Και πρόσθεσε: “Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα χρήματα. Τότε η Ελλάδα θα είναι αφερέγγυα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα