Οι αποχωρήσαντες από το ΕΥΡΩΚΟ απαντούν στον Συλλούρη

18:46 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυτοί που αποχώρησαν μαζικά από το Ευρωπαϊκό Κόμμα ανήκαν, πριν να ενταχτούν σ’ αυτό, σε πλείστους όσους χώρους, περιλαμβανομένου του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, των Νέων Οριζόντων και των ανένταχτων, αναφέρουν σε απαντητική ανακοίνωση τους οι αποχωρήσαντες από το ΕΥΡΩΚΟ, στον Πρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Συλλούρη με αφορμή τις νέες, σημερινές δηλώσεις του κ. Συλλούρη περί ανταλλαγμάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι

ο Νίκος Κουτσού δεν ζήτησε υπουργοποίηση και δεν μετείχε στην Κυβέρνηση του 1998. Δεν στήριξε τον Γλαύκο Κληρίδη, ούτε υπηρέτησε την τότε πολιτική του για ακύρωση των S-300, σε αντίθεση με τη σημερινή στάση του κ. Συλλούρη, η οποία ολοένα και περισσότερο ενισχύει τον κ. Αναστασιάδη με κάθε τρόπο και μέσο.

“Ο κ. Συλλούρης αναφέρεται στο β’ γύρο των εκλογών του 1998 όπου δεν υπήρχε υποψήφιος αντίθετος προς τη διζωνική, ενώ εμείς αναφερόμαστε στον α’ γύρο του 2013 όπου υπήρχε υποψήφιος αντίθετος προς τη διζωνική. Η διαφορά είναι ξεκάθαρη. Και αυτό που έγινε είναι πράγματι εκπληκτικό: Ο κ. Συλλούρης είχε άλλη επιλογή υποψηφιότητας με σαφέστατη σύγκλιση προς τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος στο Κυπριακό, αλλά την απέρριψε προτιμώντας την υποψηφιότητα Αναστασιάδη με σαφέστατη απόκλιση από τις θέσεις αυτές. Αν δεν εξηγείται αυτό με τα ανταλλάγματα, τότε ποια είναι η εξήγηση;”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη εντύπωση, αναφέρουν οι αποχωρήσαντες στην ανακοίνωσή τους, “προκαλεί το άλμα στο χρόνο που πραγματοποιεί ο κ. Συλλούρης ο οποίος σκόπιμα παρασιωπά το κορυφαίο γεγονός που υπήρξε και το έναυσμα για την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κόμματος, που ήταν το Σχέδιο Ανάν. Εκεί όλοι δοκιμάστηκαν, και πρώτος εξ αυτών που είχαν αρνητικό ρόλο ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίο ο κ. Συλλούρης τώρα ένθερμα υποστηρίζει και μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα δια αντιπροσώπου. Μήπως υπήρχε και το 1998 το Σχέδιο Ανάν και δεν το ξέραμε;”, διερωτώνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα