Οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή

19:41 26/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και επίδοση ψηφίσματος στον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι εξέφρασαν την ”έντονη αντίθεσή” τους στην παγοποίηση των εκτάκτων προσλήψεων αντικαταστατών εκπαιδευτικών.

”Ζητούμε”, τονίζουν στο ψήφισμα οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί, ”να επιλυθεί άμεσα

το θέμα και να ξεκινήσουν οι προσλήψεις, να σταματήσουν να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα Παιδείας για μικροκομματικές σκοπιμότητες και να σταματήσουν τα αντι-νεανικά μέτρα”.

”Εχουμε δεχθεί την τελευταία περίοδο ένα καταιγισμό από συνεχόμενα αντι-νεανικά μέτρα”, όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί, ”που πλήττουν όχι μόνον τους νέους εκπαιδευτικούς αλλά και την ποιότητα της εκπαίδευσης”.

”Πιστεύουμε, λοιπόν”, συνεχίζουν, ”ότι, ως νέοι εκπαιδευτικοί, έχουμε μετατραπεί σε θύματα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στο πλαίσιο των οποίων εσκεμμένα καθυστερείται η τροποποίηση του νόμου”.

Οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί αναφέρουν ακόμα ότι έχουν ”πιστώσει με τον ανάλογο χρόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη διάθεση για άμεση λύση του προβλήματος”.

”Λυπούμαστε ιδιαίτερα”, προσθέτουν, ”που, σε μιαν περίοδο κατά την οποία προωθείται η αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέσα από την ένταξη των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, αφήνετε τα σχολεία, χωρίς κανένα απολύτως λόγο και για δύο και πλέον εβδομάδες, χωρίς εκπαιδευτικούς”.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί εκφράζουν, επίσης, λύπη, διότι οι βουλευτές και τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν δείχνουν ”την παραμικρή ευαισθησία για το γεγονός ότι υπάρχουν σχολεία που υπολειτουργούν και μαθητές που χάνουν καθημερινά πολύτιμο διδακτικό χρόνο, λόγω της απουσίας δεκάδων εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες”.

”Ταυτόχρονα, λόγω της απερισκεψίας σας”, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ”αφήσατε εκατοντάδες νέους ανθρώπους χωρίς δουλειά, ανθρώπους οι οποίοι συμμερίστηκαν το όραμά σας για ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο, αλλά τους απογοητεύετε συνεχώς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα