Οι άνεργοι νέοι Ισπανοί μεταναστεύουν στο Λονδίνο

12:13 15/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Όλο και περισσότεροι νεαροί Ισπανοί, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν λόγω της υψηλής ανεργίας που πλήττει τη χώρα, προσελκύονται από το Λονδίνο με την προοπτική της εργασίας και της ευκαιρίας να μάθουν αγγλικά – αλλά συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα προβλήματα.

Τη στιγμή που συνεχίζεται στη Βρετανία η συζήτηση για τους νεοεισερχόμενους από την Ανατολική Ευρώπη, αυτή η ομάδα μεταναστών παραμένει σχεδόν απαρατήρητη.

Περισσότεροι από 51.000 Ισπανοί, οι περισσότεροι

των οποίων κάτω από την ηλικία των 34 ετών, μετανάστευσαν στη βόρεια Βρετανία πέρσι, με αποτέλεσμα να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα που ταξιδεύει στη χώρα μετά τους Πολωνούς.
“Κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχει υπάρξει μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των Ισπανών που έχουν έρθει για να βρουν ένα μέλλον, αλλά και για να μάθουν αγγλικά”, δήλωσε ο Πρόεδρος του υποκαταστήματος Λονδίνου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνας Eduard Manas.

Η ανεργία των νέων είναι σχεδόν 55% στην Ισπανία, η οποία εξέρχεται πολύ αργά από την καταστροφή που προκάλεσε η κατάρρευση της δεκαετίας φούσκας ακινήτων το 2008.
Ο κ. Manaw, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία για 15 χρόνια, είπε ότι οι περισσότερες νέες αφίξεις Ισπανών είναι ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, «με καλή κατάρτιση, αλλά χωρίς δουλειά στην Ισπανία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα