Οι Moody’s διατήρησαν την αξιολόγηση “A3″ της Μάλτας

12:33 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο διεθνής οίκος Moody’s διατήρησε την Τετάρτη την αξιολόγηση “A3″ των κρατικών ομολόγων της Μάλτας, μαζί με τις αρνητικές προοπτικές, παρά την επιτυχή δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

“Ο πρώτος λόγος για την επιβεβαίωση της αξιολόγησης των κρατικών ομολόγων της Μάλτας είναι η επιτυχής κυβερνητική στρατηγική εξυγίανσης του 2010″, αναφέρουν οι Moody`s σε ανακοίνωση τους.

Το μέλος της Ευρωζώνης έχει μειώσει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες του 2011 κάτω από το όριο του 3,0% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) και

ο οίκος θεωρεί ότι η Μάλτα θα σταθεροποιήσει το χρέος της, “περιορίζοντας την περαιτέρω επιδείνωση των βασικών μετρήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας”.

Αλλά οι Moody`s σημειώνουν επίσης ότι “η συνεχής παρουσία σημαντικών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών καθοδικών κινδύνων”, υπογραμμίζοντας ότι “η στρατηγική εξυγίανσης είναι, ως επί το πλείστον, υποστηριζόμενη από επιπλέον μέτρα αύξησης των εσόδων και φαίνεται να είναι αισιόδοξη με δεδομένο το ασθενέστερο εγχώριο και εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον”.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης καταδεικνύει την ύπαρξη “κινδύνου δημοσιονομικής ολίσθησης το 2012″, λόγω των αδύναμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρωζώνη.

Η οικονομία της Μάλτας αναπτύχθηκε κατά 2,1% το 2011 και αναμένεται να αναπτυχθεί μόλις 0,5% το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα