ΥΠΑΝ: ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

12:20 5/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης όπως ισχύει σήμερα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, την ίδια στιγμή που η Τρόικα ζητά την πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης ήδη, έχει ζητήσει του  τιμοκαταλόγους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων  προκειμένου να διαπιστώσει αφενός εάν τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία και αφετέρου εάν έχει βάση η ένδειξη πως οι τιμές έχουν πέσει μεσοσταθμικά κατά 20%.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει αλλαγές στον τρόπο καθορισμού

των τιμών, με την Τρόικα να πιέζει για πλήρη απελευθέρωση.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα δίδακτρα που ισχύουν για την πρώτη τάξη κάθε βαθμίδας (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο – λύκειο) καθορίζονται από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και κάθε αύξηση από εκεί και πέρα (για τα επόμενα έτη της ίδιας βαθμίδας), ορίζεται από συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Τα δύο τελευταία χρόνια,  το υπουργείο Ανάπτυξης, με υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, είχε «παγώσει» τις τιμές στα ετήσια δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο, από τους ελέγχου που είχε διενεργήσει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου την περασμένη Άνοιξη διαπιστώθηκε ότι εφτά εκπαιδευτήρια είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις έως και 20% και σε αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα