Όχι σε ‘πρόωρες εκλογές’ λέει ο Κιουτσιούκ

11:12 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρνητικά απάντησε ο «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή πρόωρων «εκλογών» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) ότι ως κόμμα δεν είναι σταθερό, αφού κατά την περίοδο που βρισκόταν στην «εξουσία» τόσο το 1994, όσο και το 2004, αναγκάστηκε να κάνει τρεις φορές ανασχηματισμό. Τον κατηγόρησε επίσης ότι δεν αξιοποίησε την κληρονομιά που του παρέδωσε ο «λαός» όταν τον ανέδειξε στην εξουσία, αφήνοντας στάσιμη την κατάσταση στη χώρα. Τα κόμματα, πρόσθεσε, που δεν κατάφεραν να λύσουν

τα προβλήματα του τ/κ «λαού» και μόλις τα βρήκαν σκούρα τα παράτησαν δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για πρόωρες «εκλογές».

Μόνο το ΚΕΕ έχει δικαίωμα να κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές διότι διαθέτει 27 «βουλευτές», ανέφερε. Βασικός στόχος του ΚΕΕ, σύμφωνα με τον κ. Κιουτσιούκ, είναι οι «βουλευτικές εκλογές» και οι «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης» που θα πραγματοποιηθούν το 2014.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε για την προσχώρηση δύο μελών της κεντρικής επιτροπής του «δημαρχείου» Βατυλής στο ΚΕΕ. Πρόκειται για το μέλος του ΡΤΚ Ομέρ Σομουντζιού και το μέλος του Δημοκρατικού κόμματος Ορχάν Τσιμέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα