Οχι σε μονομερείς αποφάσεις, εν καιρώ κρίσης, δηλώνει η Υπ. Εργασίας

18:08 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η κυπριακή οικονομία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για λήψη μονομερών αποφάσεων και για παραβίαση συμφωνημένων συλλογικών συμβάσεων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους σχετικά με τις επιστολές της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ για τη διαχείριση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων για το 2013.

Θέματα που άπτονται των όρων και συνθηκών εργασίας συζητούνται

πάντοτε στα πλαίσια του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων, επισημαίνει η Υπουργός, και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, καλούνται οι εργοδοτικοί σύνδεσμοι να ενεργούν, αποφεύγοντας αποφάσεις και πράξεις που δημιουργούν προβλήματα στην εργασιακή ειρήνη.

“Το ξεπέρασμα των δυσκολιών απαιτεί κοινή προσπάθεια από όλες τις συνιστώσες της οικονομίας, με σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο και στον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων”, τονίζει η κ. Χαραλάμπους.

Δηλώνει τέλος τη δική της ετοιμότητα καθώς και του Υπουργείο Εργασίας να συνδράμουν, πάντοτε στα πλαίσια του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων, στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών ρυθμίσεων.

The post Οχι σε μονομερείς αποφάσεις, εν καιρώ κρίσης, δηλώνει η Υπ. Εργασίας appeared first on Your only favourite Cyprus Portal.

Keywords
Τυχαία Θέματα