Μη χρήσιμο για τον Έρογλου ένα κέντρο θαλάσσιας επιτήρησης στην ΑΟΖ

16:40 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μη χρήσιμη βρίσκει ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου τη δημιουργία κέντρου θαλάσσιας επιτήρησης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι οι Τ/κ δεν μπορούν να γίνουν εμπόδιο σε μια τέτοια πρωτοβουλία στα εδάφη των Ε/κ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης απαντούσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που δέχθηκε στο λεγόμενο προεδρικό. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της επιτήρησης για να προστατεύσεις τα εδάφη και της υπεράσπισης με τη στρατιωτική έννοια. «Δεν πρέπει

να ζεσταθούν τα νερά στη Μεσόγειο. Κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά αξία». Εάν παραβιαστούν, συνέχισε, τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, δεν αρκούν οι δυνάμεις τους (των Ε/κ) για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Ενώ υπάρχει η πόρτα του διαλόγου ανοικτή, δεν υπάρχει λόγος για λαμβάνονται τέτοια μέτρα, συνέχισε ο Ντερβίς Ερογλου, λέγοντας ότι υπάρχουν προτάσεις της τ/κ πλευράς για το πώς θα διοχετευτεί το φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου (στην Κυπριακή Δημοκρατία) και της κυβέρνησής του, είπε, θα αξιολογήσουν αυτές τις προτάσεις και σε περίπτωση που μείνει ανοικτή η πόρτα του διαλόγου, δεν θα υπάρχει ανάγκη για ένα κέντρο επιτήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα