Όχι σε ανεύθυνη και λαϊκίστικη προσέγγιση για την οικονομία λέει το ΔΗΚΟ

15:13 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ καλεί όλους να αποφεύγουν τα παιχνίδια εντυπώσεων που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και προκαλούν συσκότιση, με αφορμή τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος.

Σε δηλώσεις το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου απηύθυνε έκκληση σε όλους να βάλουν πάνω από κομματικές στρατηγικές το συμφέρον του τόπου και του λαού.

Είπε ακόμη ότι μόνο ζημιά προκαλεί ο διαχωρισμός που επιχειρείται

ανάμεσα σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς».

Ο κ. Φωτίου διερωτήθηκε ακόμη πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση «θα αποφασίσουν επιτέλους να ενημερώσουν τα πολιτικά κόμματα και να συγκαλέσουν το Άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών για συλλογική διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης».

Ο Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ανέφερε ακόμη ότι τα όποια μέτρα ληφθούν, θα πρέπει να εντάσσονται σ’ ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και επιστροφής σε τροχιά ανάπτυξης και παράλληλα να διασφαλίζουν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.

Είπε επίσης ότι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Κύπρου ως νησιωτικής και ημικατεχόμενης χώρας.

«Οποιαδήποτε συνταγή αγνοεί τις αναπτυξιακές ανάγκες, την κοινωνική συνοχή, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, αλλά και τις κρίσιμες ιστορικές ιδιομορφίες της πατρίδας μας, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, αλλά και επικίνδυνη, όσο επικίνδυνη μπορεί να είναι και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στη λήψη παραγωγικών, διαρθρωτικών και ορθολογικών μέτρων εξυγίανσης και ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα