Δεύτερη γεώτρηση στα δυτικά της Κύπρου

14:23 19/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε κοινή δήλωση του Tούρκου υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλτνίζ με τον λεγόμενο υπουργό οικονομικών και ενέργειας των κατεχομένων Σουνάτ Ατούν αναφέρεται ότι από τη γεώτρηση στο χωριό Σύγκραση υπάρχουν ενδείξεις για πετρέλαιο, προσθέτοντας ότι θα αρχίσουν και δεύτερη γεώτρηση στα δυτικά της Κύπρου, σύμφωνα με την σημερινή τ/κ εφημερίδα Κίπρις.

Ο κ. Γιλντίζ είπε ότι σε εργασίες γεώτρησης που πραγματοποιήθηκαν

συνάντησαν το φαινόμενο εξαιρετικού αλαβάστρου, ο οποίο πιστεύουν ότι έχει σχέση με παράγωγα του πετρελαίου.

Συνέστησε υπομονή και πρόσθεσε ότι στο χωριό Σύγκραση , το γεωτρύπανο έφθασε μέχρι τα 4075 μέτρα, ότι θα συνεχίσουν για λίγο ακόμη τις εργασίες  και ότι μετά τις γεωτρήσεις στο  εδάφους θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή.

Ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας Σουνατ Ατούν ως επικεφαλής «υπουργικής αντιπροσωπείας», βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα για το  πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας  περιόδου 2013-15 με την Αγκυρα.

Ο κ. Ατούν δήλωσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα που θα υποβληθεί στην Άγκυρα είναι το πρώτο που συντάσσεται από τους Τ/κ και ότι έχει ως στόχο ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως του 2,9% για το 2013, 2,7% για το 2014 και 2,9% για το 2015 .

Πρόσθεσε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα των Τ/κ έχει υπερβεί τα 15000 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα