Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί σε Βρυξέλλες και Κοπεγχάγη

12:08 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με Προέδρους Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ακολούθως θα συμμετάσχει στο Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κοπεγχάγη.

Στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Λουκά θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) Lehne Klaus-Heiner, τον Πρόεδρο

της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Γυναίκας και Ισότητας των Φύλων (FEMM) Gustafsson Mikael, και τις Κύπριες Ευρωβουλευτές Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Ελένη Θεοχάρους.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (LIBE) Lopez Aguilar Juan Fernando.

Την Τετάρτη το βράδυ θα αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει στο Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τη χρηματοδότηση Ευρωπαϊκού Συστήματος PNR, την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, την Οδηγία σχετικά με τις ποινικές κυρώσεις για καταχρήσεις εμπιστευτικών πληροφοριών και για χειραγώγηση της αγοράς, και τη μεταφορά καταδίκων και κοινωνική επανένταξη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιστρέφει στην Κύπρο στις 28 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα