Η συνάντηση στο Greentree στον τ/κ Τύπο

11:17 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ως τελευταία ημερομηνία για την τ/κ πλευρά για επίλυση του Κυπριακού παρουσιάζει ο Τ/κ ηγέτης τον Ιούνιο του 2012, πριν την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις.

Η εφημερίδα Σταρ Κίπρις έχει τίτλο ”οι σύζυγοι θα λύσουν τον κόμπο” και αναφέρεται και στην έκκληση των Αμερικανών προς τους δύο ηγέτες.

Η Γενί Ντουζέν δημοσιεύει την έκκληση των μη κυβερνητικών οργανώσεων στα κατεχόμενα προς τους δύο ηγέτες να επιδείξουν

θάρρος και να προβούν σε σοβαρά και θαρραλέα βήματα προς επίλυση του Κυπριακού.

Εκφράζουν την ανησυχία τους επειδή δεν έχουν ενημερωθεί όσο θα έπρεπε από την τ/κ ηγεσία για τις εξελίξεις, ενώ υπενθυμίζουν στον Πρόεδρο Χριστόφια «την αρχή της πολιτικής ισότητας» και τον καλούν να συνηθίσει στη σκέψη ότι οι Τ/κ είναι συνεταίροι με πολιτική ισότητα

Η Βατάν γράφει ότι οι Ε/κ έχουν εξασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη της Ρωσία, Γαλλίας και Κίνας και την μερική των ΗΠΑ και Αγγλίας ως προς τη στάση τους στο Greentree.

Η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ αναφέρεται στη δήλωση του Ντερβίς Ερογλου ότι πριν πεθάνει ο Ραούφ Ντενκτας του είχε πει: ”συζητάτε για πολυμερή διάσκεψη. Κάτι τέτοιο με φοβίζει. Πρόσεχε”. Με αυτή την παρακαταθήκη του Ντενκτάς πάει ο Ερογλου στη Νέα Υόρκη, γράφει η εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα