Ο τρόπος που οι άνθρωποι συζητούν για τον έρωτα είναι σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας

15:32 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όσο πιο άνετα επικοινωνούν κατά τη διάρκεια του σεξ οι σύντροφοι τόσο μεγαλύτερη και η απόλαυση της ερωτικής πράξης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social and Personal Relationships.

Η έρευνα της Δρ Ελίζαμπεθ Μπάντιν και των συνεργατών της στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ στο Οχάιο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επικοινωνιακή άνεση σχετίζεται άμεσα με την σεξουαλική ικανοποίηση. Οι άνθρωποι που νιώθουν άνετα μιλώντας για το σεξ είναι επίσης πιθανότερο να το κάνουν και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ωστόσο, η διαφορά αυτή δεν εξηγεί πλήρως γιατί όσοι μιλούν κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πιο ευχαριστημένοι με την ερωτική τους ζωή.

Μιλώντας για το σεξ 
Ο τρόπος που οι άνθρωποι συζητούν για τον έρωτα είναι σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας, λένε οι επιστήμονες. Εξάλλου, οι άνθρωποι που διστάζουν να ζητήσουν από τον ερωτικό τους σύντροφο να φορέσει προφυλακτικό ενδεχομένως να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα….

Διαβάστε περισσότερο…

Keywords
Τυχαία Θέματα