Ο Πτηνολογικός υπέρ της αυστηρότερης ρύθμισης μεμονωμένης κατοικίας

11:44 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Την πλήρη υποστήριξη του προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την πιο αυστηρή ρύθμιση του θέματος της μεμονωμένης κατοικίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου.

«Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια ακριβώς είναι η αλλαγή πολιτικής για τη μεμονωμένη κατοικία, ως Πτηνολογικός είμαστε υπέρ της αυστηρότερης ρύθμισης του θέματος για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, αλλά και για λόγους ορθολογικής ανάπτυξης», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του

Συνδέσμου, Δρ Κλαίρη Παπάζογλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Δεν είμαστε ενάντια στη σωστή ανάπτυξη, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η περιβαλλοντική και οικολογική αξία πολλών περιοχών της Κύπρου έχει ήδη υποβαθμιστεί αισθητά λόγω της ανάπτυξης μεμονωμένων κατοικιών, ενώ υπάρχουν και σοβαρές επιπτώσεις στο τοπίο και στενή σύνδεση με τις δασικές πυρκαγιές», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερα για τις περιοχές ΝΑΤURΑ 2000 πιστεύουμε, συνεχίζει, ότι πρέπει να υπάρξει πολύ αυστηρός περιορισμός τέτοιων αναπτύξεων ή και απαγόρευση μια και πολλές περιοχές έχουν ήδη υποβαθμιστεί αισθητά.

Σε μια χώρα που βασίζεται στην προώθηση του τουρισμού και των ωραίων τοπίων, καταλήγει η Δρ Παπάζογλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη σοβαρότατη επίπτωση στο τοπίο από αυτού του είδους την ανάπτυξη.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα