Ο Πρόεδρος εγκαινίασε το νέο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» στη Λάρνακα

13:32 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην Παιδεία της Κύπρου, την οποία θεωρεί ύψιστη προτεραιότητα, αφού η Παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το παρόν και το μέλλον, την κοινωνική, οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τελώντας τα εγκαίνια του νέου Γυμνασίου «Πετράκη Κυπριανού» στη Λάρνακα.

«Η πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού μου προσφέρει χαρά και ικανοποίηση» ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας και σημείωσε πως «η ανάγκη των κατοίκων της περιοχής Προδρόμου, Αγ. Ιωάννη, Συνοικισμών Αγ. Αναργύρων, Τριφυλλιών και Τσιακκιλερού καθώς και μέρους της Λεωφόρου Στρατηγού Τιμάγια για αναβάθμιση των σχολικών υποδομών για τα παιδιά τους πλέον υλοποιείται. Κοινοί στόχοι και κοινές προσπάθειες έφεραν αποτελέσματα. Ένα νέο σχολείο κτίστηκε για να αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο κτίριο του Διανέλλειου Γυμνασίου του οποίου ο κύκλος έχει ολοκληρωθεί. Ένα νέο σχολείο αποτελεί μια νέα ελπίδα για τα παιδιά μας μέσα από τις πραγματικά πολύπλοκες απαιτήσεις των καιρών».

Πρόσθεσε ότι «το νέο αυτό σχολείο προσδίδει αίγλη στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας και αποτελεί ιδιαίτερο καύχημα για την ενορία του Αγίου Ιωάννη στην οποία γεννήθηκε ο Πετράκης Κυπριανού. Ο ήρωας αποτελεί πρότυπο αγωνιστικότητας και θυσίας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Το καλύτερο μνημόσυνο, η μεγαλύτερη καταξίωση και τιμή για τον ήρωα είναι ο αγώνας για μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα, για ένα καλύτερο μέλλον στο μαρτυρικό αυτό τόπο».

Αφού ανέφερε ότι «σήμερα εγκαινιάζουμε ακόμα ένα εκπαιδευτήριο που ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των μαθητών, των καθηγητών, των γονιών και της ευρύτερης Κυπριακής κοινωνίας» ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «εγκαινιάζουμε ένα σχολικό κτίριο που θα εξυπηρετεί ευγενικές προοπτικές και συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους».

Το κράτος συνέχισε «ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη συνολική δαπάνη του έργου που ανέρχεται σχεδόν στα επτά εκατομμύρια ευρώ και διαθέτει 18 αίθουσες διδασκαλίας, 9 σύγχρονα εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα, 2 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας και μία για ξένες γλώσσες, κοινόχρηστους χώρους, γήπεδα αθλοπαιδιών, ειδική αίθουσα ψυχαγωγίας για τους μαθητές και κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων. Στους διαδρόμους του σχολείου υπάρχουν επίσης και ντουλάπια για να χρησιμοποιούνται από τους μαθητές στα πρότυπα των ευρωπαϊκών σχολείων. Ταυτόχρονα, σε μέρος του κτιριακού συγκροτήματος στεγάζει και τα γραφεία της η Σχολική Εφορεία Λάρνακας».

Ανέφερε ακόμα ότι «τα εγκαίνια ενός νέου σχολείου είναι ακόμα μια απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η παρούσα Κυβέρνηση στην Παιδεία του τόπου, την οποία θεωρεί ύψιστη προτεραιότητα. Γιατί η Παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το παρόν και το μέλλον, για την κοινωνική, την οικονομική, την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας. Είναι για τον κάθε άνθρωπο το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοια πρέπει να διασφαλίζεται ισότιμα

Keywords
Τυχαία Θέματα