Η περιπετειώδης πρώτη μέρα του Ολάντ στην γαλλική προεδρία

12:53 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή μέρα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, αφού μέσα σ’ ένα 24ωρο αναγκάστηκε να αλλάξει ούτε ένα ούτε δύο, αλλά τρία κοστούμια.

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν άλλαξε ρούχα, επειδή έγινε μούσκεμα από τον ιδρώτα, αλλά από τη βροχή…

Η καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν, αλλά και αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τον ανάγκασε να αλλάξει εμφάνιση. Ευτυχώς, οι σύμβουλοί του είχαν προνοήσει

να κουβαλήσουν αρκετά ρούχα μαζί τους. Στο γαλλικό έδαφος, ο Φρανσουά Ολάντ άλλαξε δύο φορές κοστούμι -επέμεινε όμως στο ίδιο χρώμα, σκούρο μπλε .

Μετά το περιπετειώδες ταξίδι που είχε με το αεροπλάνο, για να επισκεφθεί την κυρία Μέρκελ στο Βερολίνο και φθάνοντας 2,5 ώρες καθυστερημένος, ενώ ο καιρός ήταν καλός, μία ξαφνική βροχή έκανε και πάλι μούσκεμα το νέο ένοικο των Ηλυσίων.

Την ώρα που οι “Ομέρ” -Ολάντ-Μέρκελ- πρόσφεραν στο φακό “χαμόγελα συναίνεσης”, όπως σχολιάζει σήμερα ο γαλλικός Τύπος, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας ενημερώθηκε για τη δύσκολη μέρα του Ολάντ και μάλιστα έσπευσε να του πει ότι “είναι καλό σημάδι”….

Την ίδια ώρα, στο Παρίσι, ο νέος γερμανομαθής πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό, αναμένεται να ανακοινώσει την σύνθεση της κυβέρνησης και το μεγάλο ερώτημα είναι αν η θυγατέρα του Ζακ Ντελόρ και νυν γραμματέας του Σοσιαλιαστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, θα είναι εντός ή εκτός κυβέρνησης.

Διαφορετικά, θα παραμείνει στην κεφαλή του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα