Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρχίζει σήμερα επαφές στο Βελιγράδι

09:43 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αρχίζει σήμερα τις επαφές του στο Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος έφθασε χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι, θα προεδρεύσει Διακυβερνητικής Συνόδου μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.

Έπειτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή, όπου ο Πρόεδρος της Σερβίας θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με Ανώτατο Παράσημο της Σερβικής Δημοκρατίας.

Από

την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο Νίκολιτς με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Ίβικα Ντάτσιτς και θα ακολουθήσει συνάντηση της Ολομέλειας της Διακυβερνητικής Συνόδου με τη συμμετοχή Υπουργών των Κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω ανάπτυξη τους σε τομείς όπως το εμπόριο και ο τουρισμός, θέματα που άπτονται της οικονομικής κρίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τα Δυτικά Βαλκάνια και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ακολούθως θα υπογραφτούν συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Σερβίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια, οι Κύπριοι Υπουργοί που τον συνοδεύουν θα έχουν συναντήσεις με τους Σέρβους ομολόγους τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκά Λουκά,Υπουργό Αμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη και Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργο Γεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα